CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ülkenin dört bir yanındaki CHP’li belediyelerin yangın ve sel bölgelerine 654 araç ve 1407 personelle destek verdiğini açıkladı. Torun; onlarca tır içme suyu, binlerce gıda kolisi,  binlerce ev eşyası ve kıyafet gibi desteklerin de vatandaşlara ulaştırıldığını bildirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik açıklamalarını anımsatan Torun, “Teşekkür beklemiyoruz ama sırf siyasi çıkar için verilen emeklere hakaret etmek, insafsızlıktır. Kimin doğru, kimin yalan söylediğinin cevabı ise halkımızın vicdanında saklıdır” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, şu açıklamalarda bulundu:

“Partizanlıkla mücadele ediyoruz”

“CHP olarak, halkımızı kutuplaştırma çabalarına ve partizan yönetim anlayışına karşı, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı güçlendirmek için mücadele ediyoruz. Belediyelerimiz bu amaçla; sen-ben demeden, yardıma ihtiyaç duyan tüm kesimlere tüm imkânlarıyla destek oluyor.

Artvin’e gönderilen yardımlar

Bu kapsamda, belediyelerimizin yangın ve sel bölgelerindeki faaliyetlerine yönelik son verileri paylaşmak isterim. Öncelikle Artvin Arhavi’de yaşanan sel felaketinin ardından bölgedeki vatandaşlarımıza; 14 tır içme suyu, 2 bin 683 adet ev eşyası, 585 adet beyaz eşya, 50 bin 540 maske, dezenfektan ürünü ve sağlık seti, 1539 temizlik ve gıda kolisi ulaştırılmıştır.

654 araç, 1407 personel

Orman yangınlarıyla mücadele için de belediyelerimiz seferber olmuştur. Yangınla mücadeleye 267 araç 792 personelle destek verilmiştir. Onlarca tır içme suyu, binlerce gıda kolisi, binlerce ev eşyası vatandaşa gönderilmiştir. Henüz yangınlar kontrol altına alınmadan Karadeniz’de yeni bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Belediyelerimiz sel bölgelerindeki belediyelerin büyük kısmı Cumhur İttifakı’nda olmasına rağmen, hiçbir siyasi kaygıyla hareket etmemiş, partizanlık yapmamıştır. 387 araç 615 personel desteği gönderilmiştir. 54 tır içme suyu, 22 bin gıda kolisi, 3 mobil mutfak tırı, 10 tır temizlik malzemesi, binlerce kıyafet ve çeşitli malzemeler vatandaşa ulaştırılmıştır.

“Dayanışmanın tarihi yazıldı”

Belediyelerimiz, yangın ve sel afetlerinde, asli sorumlu olmamalarına rağmen, hem müdahale çalışmalarına hem de vatandaşın ihtiyaçlarına tüm imkânlarıyla destek vermiştir. CHP’li belediyeler bu süreçte dayanışmanın tarihini yazmıştır.

“Ensar’a izin belediyeye engel”

İktidar sahipleri ise bu hizmetleri kötülemenin ve engellemenin peşine düşmüştür. Önce Tarım ve Orman Bakanı, ardından Erdoğan, orman yangınlarında belediyelerimizi suçlama yarışına girmiştir. Sonrasında ise bir kararname ile belediyelerimizin bağış toplaması yasaklanmıştır. Yani Ensar Vakfı’na izinsiz yardım toplama hakkı verilirken, bir kamu kurumu olan belediyelerin bağış toplaması engellenmiştir.

“Birlik ve beraberliği hedef aldı”

Bunlar da yetmemiş, Erdoğan, ‘Yangında itfaiyeleriniz nerede, selde ne yaptınız’ gibi ifadelerle, belediye personelinin alın terine saygısızlık yapmıştır. Toplumun gözünde kaybettiği itibarı belediyelerimize saldırarak kazanmaya çalışan, ardından ise ‘biz ne zaman bir ve beraber olacağız’ diyen Erdoğan bu tutumuyla, sadece kelimelerde aradığı birlik, beraberlik ve dayanışma çabalarını hedef almıştır.

“Vicdanlarda saklı”

Bu hizmetler karşısında teşekkür beklemiyoruz ama sırf siyasi çıkar için verilen emeklere hakaret etmek, insafsızlıktır. Bizim belediyelerimizin yanı halkımızın yanıdır. Kimin doğru, kimin yalan söylediğinin cevabı ise halkımızın vicdanında saklıdır.”


Hibya Haber Ajansı