Çok yüksek riskli iller arasında bulunan Trabzon’da hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Polis VE Jandarma ekiplerince il ve ilçe giriş çıkışlarına kontrol noktaları oluşturuldu ve sıkı kontroller yapıldı.

İl giriş ve çıkışlarında sürücülere seyahat izni olup incelendiği, mahalle ve sokaklarda ise vatandaşların market ve ekmek alışverişi için dışarıya çıktığı saatlerde kimi vatandaşların ise market poşetini evlerinden alıp dışarıda yürüyüş yaptıkları tespit edildi.

‘’İnsanlar sürekli baskı altındalar’’

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler karşısında insanların bunaldığı ve kendilerini güvensiz hissetlerini belirten yetkililer ‘’ insanlar pandeminin başından bu yana sürekli kısıtlama ile karşılaşıyorlar ve kendilerini baskı altında hissediyorlar bunun sonucunda intihar ve ağır depresyon olayları ile karşılaşma riskimiz çok fazla görülüyor. Bu sebeple market bahanesiyle dışarı çıktıklarında bu baskıyı kırdıklarını hissediyorlar’’ açıklamasında bulundular.