Beyaz Saray, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in olay hakkında bilgilendirildiğini ve Trump'ın güvende olduğunu öğrenince rahatladıklarını söyledi. Harris, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Şiddetin Amerika'da yeri yok" dedi. Demokrat başkan yardımcısı adayı Tim Walz, X'te şu paylaşımı yaparak bir açıklama yaptı: "Gwen ve ben Donald Trump'ın güvende olduğunu duyduğumuza seviniyoruz. Şiddetin ülkemizde yeri yok. Biz bir ulus olarak bu değiliz."

Daha sonra Biden ve Harris ayrı açıklamalarda bulundu. Biden, "Eski başkanın zarar görmemiş olmasından dolayı rahatladım." dedi. Biden ayrıca, "Ekibime, Gizli Servis'in eski başkanın güvenliğinin devam etmesini sağlamak için gerekli her kaynağa, yeteneğe ve koruyucu önleme sahip olmasını sağlamaya devam etme talimatı verdiğini" söyledi. Harris, Biden'ın koruyucu önlemler çağrısını yineledi ve suikast girişiminden "derinden rahatsız" olduğunu söyledi.

Trump'ın başkanlık seçimlerindeki aday arkadaşı ABD senatörü JD Vance, silahlı saldırıdan sonra Trump ile konuştuğunu ve eski başkanın iyi bir ruh halinde olduğunu söyledi. Trump'ın en önemli kongre müttefiklerinden biri olan Güney Carolina Cumhuriyetçi senatörü Lindsey Graham, olaydan sonra eski başkan ile konuştuğunu ve Trump'ın "iyi bir ruh halinde" olduğunu ve "tanıdığım en güçlü insanlardan biri" olduğunu söyledi.

Trump, soruşturma hakkında Gizli Servis  Başkanlığı'na vekalet eden Ronald Rowe tarafından bilgilendirilecek. Daha önce CNN, Rowe'un Florida'ya doğru yolda olduğunu bildirdi. Rowe, Temmuz ayında Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından Kimberly Cheatle'ın istifa etmesinden bu yana Servis'in en üst düzey pozisyonunu elinde tutuyordu.

Cumhuriyetçi ABD Senatörü Lindsey Graham, New York Times'a verdiği röportajda Trump ile konuştuğunu ve eski başkanın Gizli Servis'teki görevi için minnettarlığını dile getirdiğini ve başkanın "Bu insanlar harika" dediğini söyledi.

Cumhuriyetçi Partili Florida valisi Ron DeSantis, X'te "Florida eyaleti kendi soruşturmasını yürütecek" dedi.

Trump 13 Temmuz'da Pensilvanya'da bir suikast girişiminde kulağından yaralanmıştı.
 

Hibya Haber Ajansı