Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti içinde etkin rol alacağını  söyledi. 

Trump, görevi sona erdikten sonraki ilk kalabalığa hitabını Florida'da gerçekleştirilen 2021 Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda yaptı. Trump, ağırlıklı olarak Biden yönetimine yönelik sert eleştiriler yaptığı konuşmasında yeni parti kuracağı iddialarını ise şu sözlerle yalanladı: Trump, "Yeni bir parti kurmayacağım, bu yöndeki haberler yalan. Cumhuriyetçi Parti bizim partimiz. Gururlu, çalışkan ve vatansever Amerikalıların oluşturduğu hareketimiz yeni başladı ve sonunda biz kazanacağız."

Trump sözlerine, "Beni henüz özlemediniz mi?" diyerek başladı. Trump, 4 yıl önce başlattıkları siyasi hareketin sona ermediğini, tam aksine yola daha yeni çıktıklarını söyledi. 

Trump, 2024 için aday olabileceğini, "Kim bilir, belki onları 3. kez yenmek üzere karar alabilirim, tamam mı?" dedi. Trump, COVİD-19 ile mücaleye ilişkin, "Biz kimsenin beklemediği şekilde rekor sürede aşı çalışmalarını bitirdik. Biden bizim hazırladığımız planlar üzerinden gidiyor ve şu anda medya tüm krediyi ona veriyor. Büyük haksızlık." sözleriyle yakındı.

Trump, "Twitter, Google ve Facebook, muhafazakar hesapları sansürlediğinde bu firmalara yaptırım getirilmesi gerekir" dedi.