Arap basınında çıkan haberlere göre, Cumhurbaşkanı, aylarca süren çıkmaz ve İslamcı Ennahda partisi ile anlaşmazlıktan sonra anayasaya göre olağanüstü yetkilere sahipti.

Saied, hükümetin COVID-19 salgınıyla başa çıkmasına karşı sokak protestolarının ardından "Tunus'u, devleti ve Tunus halkını kurtarmak için gerekli kararları aldığını" söyledi.

Başkan ayrıca Savunma Bakanı İbrahim Bartaji ve Adalet Bakanı Vekili Hasna Ben Slimane'yi görevden aldı ve her akşam 19.00'dan 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı emri verdi.


Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan, Tunuslu mevkidaşı ile bir araya geldi ve Krallığın Tunus'ta güvenlik ve istikrarı korumaya yönelik tüm önlemleri desteklediğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, demokrasiye saygı gösterilmesini talep etmek için Saied ile telefonda görüştü ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "tüm siyasi aktörler ve Tunus halkı ile açık bir diyaloğun sürdürülmesi" çağrısı yapıldı.
Cumhurbaşkanı Said'i Tunus'ta hükümetin temeli olan demokrasi ve insan hakları ilkelerine bağlı kalmaya teşvik etti.
Blinken ayrıca ABD'nin Tunus ekonomisine ve COVID-19 ile mücadelesine destek sözü verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Üst düzey temas halindeyiz ve sükunet çağrısında bulunuyoruz ve Tunus'un demokratik ilkelere uygun olarak ilerleme çabalarını destekliyoruz" dedi.