Bloomberg’in haberine göre, Türkiye, önümüzdeki hafta Rusya ve İran liderleriyle yapacağı kritik bir toplantı öncesi kuzeybatı Suriye’deki askeri varlığına takviye yaptı ve Suriye savaşının son cephe hatlarından birine yönelik bir saldırıyı engellemeye devam etme kararlılığının sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti, Rusya destekli Suriye güçlerinin isyancıların İdlib kalesine saldırı girişiminin, Türkiye sınırına daha fazla mülteci göndereceğinden uzun süredir endişe ediyor.

DEVA Partisi Kurucusu emekli asker Metin Gürcan da salı günü sosyal medya üzerinden İdlib ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Gürcan, sosyal medya Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda,  "İdlib’te askerlerimiz ile Rusya destekli Esad güçleri arasında sıcak çatışma ihtimali giderek yükseliyor" şeklinde değerlendirmede bulundu. Gürcan, hükümete yönelik, "Dış Politika tutarlılık, istikrar ve öngörülebilirlik demektir.
Madem bu açıklamayı yaptınız neden bu anlaşmayı imzalıyorsunuz? Veya madem 1 sene içinde bu anlaşmayı imzalayacaktınız neden bu açıklamayı yaptınız?" sorularını yöneltti.