İlk defa Rus-Türk ortak teçhizat konvoyu 100 kilometreden fazla bir güzergahı geçen 10 yerleşim birimindeki durumu takip etti.
Rus konvoyunun başı Albay Andrey Titov, “Bu devriyenin özelliği güzergahın uzunluğuydu. Daha fazla yerleşim yeri devriye gezildi. Görev normaldi, ekipman verilen görevle başa çıktı. Başka yerlerde insanlar konvoyu memnuniyetle karşılıyor ”diye açıkladı.

Devriyeye her iki ülkeden 60'tan fazla asker ve 10'dan fazla araç katıldı. Konvoyu Rus savaş helikopterleri destekledi. Rus zırhlı araçları Tigr, Rıs ve Tayfun ile BTR-80 zırhlı piyade aracı katılırken, Türk askerleri Kirpi zırhlı araçlarıyla hareket etti.

Ayrıca İdlib'in 13 kilometre güneydoğusundaki Trumba yerleşiminde M-4 karayolu üzerinde Rus-Türk ortak devriye tatbikatı gerçekleştirildi. Suriye'deki Rus Tarafları Uzlaşma Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Tatbikat sırasında Türk tarafı ile işbirliği düzenlendi, keskin nişancı saldırıları riski ve tanksavar silahlarının kullanımı ortaya çıktı, alınacak tedbirler Devriye görevlileri, yaralılar ve teçhizatın tahliye edilmesinde meydana gelen hasarlar "Çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi.