Ankara'nın Mısır ve Körfez ülkeleriyle iş birliğini güçlendirme hamlesi, Başkan Erdoğan tarafından dile getirilmiştir.

Türkiye ve Mısır'ın Doğu Akdeniz'den Libya’ya kadar geniş bir iş birliği yelpazesine sahip olduğuna dikkat çeken Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın yıllardır süren gerginliklerin ardından Kahire ve Körfez ülkeleriyle ilişkileri yeniden tesis etmeye kararlı olduğuna dikkat çekti.

Salı gecesi devlet televizyonu TRT Haber ağında verdiği bir röportajda "Arzumuz, bu iş birliği fırsatlarını sonuna kadar kullanmak ve karşılıklı fayda temelinde bağlarımızı geliştirmektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Ermeni Soykırımı, PKK ve Rus S-400 füzeleri konusundaki tutumu vesilesiyle ABD'ye karşı yeni bir "ateş" başlattı.

Başkan Erdoğan, Ankara-Washington ilişkilerinde neden bu kadar gerginlik olduğunu sorgulayarak, Başkan Bush, Obama ve Trump yönetiminde böyle bir konunun olmadığını kaydetti.

Dediği gibi, bugün Türk-ABD geriliminin nedeni 1915 olaylarıdır. "Bunu tarihçilere, antropologlara bırakalım ve ne gerekiyorsa yapalım." diyen Başbakan, Soykırıma atıfta bulunarak, ABD'nin Ermeniler için bir "savunucu" olup olmadığını da sorguladı.

Aynı zamanda ABD'ye Türkiye'nin PKK ve YPG ile ilgili endişelerini paylaşmadıklarını söyledi. "Müttefikimiz bizim yanımızda mı yoksa teröristlerin yanında mı duracak?" diye kaydetti. S-400 konusunda ise Ankara'nın meşru müdafaa hakkı olduğu konusunda ısrar etti.