İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, sağlık çalışanı, öğretmen, polis, avukat ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi için kanun teklifi hazırladı. Türkkan'ın 3600 ek gösterge teklifi şöyle:

"3600 Ek Gösterge konusundaki ısrarını her fırsatta dile getiren İYİ Parti bu konuda bekleyenlerin sesi olmaya devam ediyor.

Soru önergeleri, araştırma önergeleri, kanun teklifleri ve Meclis’te milletvekillerinin yaptıkları konuşmalarla konuyu hep gündemde tutan İYİ Parti, Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan imzasıyla bir kez daha kanun teklifi verdi.

Kanun teklifinin gerekçesinde;

“Bu kanun teklifi ile kamu çalışanı olan hemşire, sağlık çalışanları, polis, öğretmen, avukat ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi amaçlanmış olup; ek gösterge, kamu çalışanlarının, maaşlarının, emekli aylıklarının ve ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli unsurlardan biridir. Ek göstergelerin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyelerinin de düzeltilerek hak ettikleri ücreti alacağı anlamına gelmektedir.” diyen Türkkan,

“657 sayılı devlet memurları kanunda ekli (1) Sayılı "Hizmet Sınıfları İtibariyle Unvan veya Aylık Alınan Derecelere Göre Ek Göstergeler" hizmet sınıflarına göre ek göstergeler belirlenmiştir. Ancak yürürlükte bulunan hüküm anayasanın eşitlik ve sosyal devlet anlayışlarını aykırı bir prensiple kamu görevlileri arasında adaletsizliğe sebep olmaktadır. Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması aynı zamanda ilgili kamu görevlilerinin hem görevde hem de emeklilikte yaşadıkları ekonomik sıkıntıların da önüne geçecektir.” ifadelerini kullandı.

Türkkan,

“Ülkemize en iyi şekilde hizmet vermeye çalışan ve çoğu zaman bu hizmetlerini çok zor şartlar altında yapmak zorunda kalan kamu çalışanları maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar. Hem çalışırken hem de emekliliklerinde zor koşullarda geçimlerini sağlamaya çalışmaktadırlar. Kamu çalışanlarımızın sosyal, özlük ve ekonomik anlamda durumlarının iyileştirilmesinin ve hayatları boyunca geçimlerini rahat bir şekilde sağlanması sosyal devlet anlayışının gereğidir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı