Twitter CEO'su Jack Dorsey Cuma günü yaptığı açıklamada, dijital ödemelerde uzmanlaşmış şirketi Square'in Bitcoin için bir 'cüzdan' geliştirmeyi planladığını duyurdu. USB veri yolu benzeri bir formatta olacak ve kripto para birimlerinin güvenli ve sanal olmayan depolanmasına izin verecek.

Bu biçim, kripto para biriminin elektronik çerçevenin dışında saklanmasına izin verir. Kullanıcılar ayrıca çevrimiçi işlemler gerçekleştirirlerse kripto para birimini finansal uygulamalarıyla senkronize edebilirler. Ek olarak, müşteriler bir 'sanal cüzdan' sahibi olmaktan mutlu olabilir. Bu durumda, paralarını korumak ve bunlara erişmek için parola kullanan üçüncü taraf şirketlere güvenirler.

AFP'ye göre Bitcoin ile ilgilenenlerin bu alanı bilenlerle sınırlı kalmaması gerektiğini düşünen Jack Dorsey, özellikle üçüncü kişilere güvenmeden satın almanın bir yolunu önererek kripto paralara olan güveni artırmanın yollarını arıyor.

Twitter'dan yaptığı açıklamada insanların Bitcoin'lerini saklamasının karmaşık olduğunu kaydeden Dorsey, çözülmesi gereken sorunları "hazırlık, güvenlik, mobil cihazlarda kullanım kolaylığı ve diğerleri" olarak sıraladı.

Twitter CEO'su Jack Dorsey, insanların paralarından veya genel olarak kripto para sisteminden ödün vermeden akıllı telefon aracılığıyla yaptıkları alışverişlerde kullanılabilecek bir 'cüzdan' geliştirme planları olduklarını açıkladı.

Dorsey, "Bunu yapabilirsek, yazılımdan cihaza, toplulukla işbirliği içinde tamamen şeffaf bir şekilde yaparız. Uygulamaların Square veya Apple ve Google'dan izin almadan çalıştığını hayal edebiliyoruz." dedi.