Twitter'dan yapılan açıklamada, İngiltere'nin suç sayılan 11 Temmuz'daki final maçının ardından İngiliz futbolculara ırkçı paylaşımlar yapılan ülkeler arasında "çok önde" olduğu bildirildi.
Açıklamada, "EURO 2020 finalinin olduğu gece, otomatik araçlarımız hemen etkinleştirildi ve 24 saat içinde 1622 taciz içeren gönderiyi tespit edip kaldırmamıza izin verdi" ifadesi yer aldı.
Kötüye kullanım nedeniyle askıya alınan hesapların yüzde 99'unun anonim olmadığı belirtilen açıklamada, kaç hesabın askıya alındığına dair bilgi verilmedi.
Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İtalya ve İngiltere, Wembley Stadyumu'nda karşı karşıya gelirken, normal süre ve uzatma periyodu 1-1 sona ererken, İtalya rakibini penaltıda 3-2 yenerek kupayı kazandı.
İngiltere'nin son üç penaltısını kaçıran Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka, maçtan sonra birçok sosyal medya kullanıcısının ırkçı saldırılarına maruz kaldı.
İngiltere milli takım teknik direktörü Gareth Southgate, final maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, oyunculara yönelik ırkçı tacizleri "affedilemez" olarak nitelendirdi ve gönderilerin çoğunun İngiltere dışından yapıldığını söyledi.