Hindistan medyasında yer alan haberlere göre şirket, kullanıcı şikayetlerini araştırmak için yerleşik resmi temsilcisini atadı.
Şirket ayrıca Yerleşik Şikayet Temsilcisi olarak atadığı Hintli Vinay Prakash'ın e-posta bilgilerini de paylaştı.
Bu arada şirket, Mayıs ayı sonunda yürürlüğe giren yeni Bilgi Teknolojileri (BT) kurallarına göre 26 Mayıs-25 Haziran dönemini kapsayan bir rapor yayınladı.
Şirket avukatları aracılığıyla önceki gün Delhi Yüksek Mahkemesi'ne yaptığı açıklamada, uyumluluk çalışmalarını yürütmek üzere bir memurun atandığını, kullanıcı şikayetlerini araştıracak resmi temsilcinin 11 Temmuz'da belirleneceğini ve bir ofis kurulacağını belirtti. 8 hafta içinde ofisin açılacağını bildidi.
Hükümet, Mayıs ayı sonunda yürürlüğe giren yeni Bilgi Teknolojisi (BT) kuralları uyarınca Twitter, Facebook ve Google gibi uluslararası internet şirketlerinin artık kullanıcı tarafından oluşturulan içerik için "sorumluluk korumasından" yararlanamayacaklarını belirtti.
Yeni düzenleme ile şirketler, ülkede ofis açmak, temsilci bulundurmak, kullanıcı şikayetlerini yerinde araştırmak, istendiğinde "zararlı içeriğin" kaynağını bildirmek ve içeriği kaldırmak zorunda kaldı.
Twitter, yeni kuralları "ifade özgürlüğüne yönelik potansiyel bir tehdit" olarak nitelendirdi ve düzenleme yürürlüğe girdikten sonra şirkete sitedeki bazı paylaşımlar nedeniyle dava açıldı.