Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesindeki Bilişim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi (DIGIAGE), 1-11 Eylül tarihlerinde DIGIAGE Oyunla Gelecek Yaz Kampı etkinliği kapsamında 21 farklı ülkeden fazla oyun tasarımcılarını ağırlayacağını duyurdu.

Uluslararası düzeyde binden fazla katılımcının beklendiği DIGIAGE Oyunla Gelecek Yaz Kampı’nda oyun geliştiriciler çadırlarda kalarak hem üretim yapacak hem de keyifli vakit geçirecek.Çevrim içi katılımın da mümkün olduğu kamp; oyun tasarımcıları, yazılımcılar, dijital sinema ve animasyon film üreticileri, senaristler gibi ekosistemin birçok bileşenini buluşturacak.

DIGIAGE Yaz Kampı’nı Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türk Devletleri Teşkilatı başta olmak üzere TOBB, DEİK, YTB, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı ve Müsdav, TRT, AA, Turkcell ve Samsung destekleriyle düzenlenecek.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu, DIGIAGE kamplarını uluslararası boyuta taşıdıklarını vurgulayarak “Oyun alanında uluslararası düzeyde değer üretimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Özgün fikirlerin ortaya çıkmasında çeşitlilik önemli rol oynadığı için farklı kültürlerden gençlerin bir araya gelmesi çok değerli.” ifadesinde bulundu.

Amaç, ekosistemi geliştirmek

Türk oyun geliştirme ekosistemine destek vermek amacıyla kurulan DIGIAGE, düzenlediği kamplarla sektöre insan kaynağı kazandırmayı, kamu ile özel sektör arasında köprü olmayı ve oyun stüdyolarının gelişimine katkı sunmayı hedefliyor. Çevrim içi olarak yapılan DIGIAGE’in kış kampının ardından bu kez hibrit formatta DIGIAGE Oyunla Gelecek Yaz Kampı gerçekleştirilecek.

Birçok ülke davet edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesinde 1-11 Eylül 2022 tarihleri arasında Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek yaz kampı, dünyanın her yerinden oyun geliştiricileri Vadi’de buluşturacak. Tüm dünyadan çevrim içi katılım başvurusu alınan kampa, yüz yüze katılım için 21 ülke belirlendi. Bu ülkeler; Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan,

Yunanistan, Macaristan, Romanya, Hollanda, Almanya, Fransa, KKTC, Azerbaycan, Özbekistan, Tataristan, Kazakistan, Pakistan, Tunus, Nijerya, Katar, Kuveyt, BAE.