Eski menajeri Nakia Walker, Pazar günü verdiği demeçte, Earl Simmons adlı rapçinin "akciğer ve beyin yetmezliği" ile "bitkisel hayatta" olduğunu söyledi.


Menajeri ve diğer temsilcileri başta gelen çağrılara ve e-postalara hemen yanıt vermedi, ancak uzun süredir avukatı NBC'ye rapçinin Cuma günü geç saatlerde kalp krizi geçirdiğini ve White Plains, New York'taki bir hastaneye kaldırıldığını söyledi. NBC'nin haberine göre Simmons'ın hayata döndürülmek zorunda kalındı ve kritik bakım ünitesinde yaşam destek ünitesine bağlandı.


Pazar günü telefonla ulaşıldığında Walker, ünlü rapçinin tüm hafta sonu boyunca aynı durumda olduğunu, kendisinin ve ailesinin ünlü rapçinin iyileşmesi için sadece dua ettiğini ve beklediğini söyledi.

"Hala aynı durumda, bitkisel hayatta, akciğer ve beyin yetmezliği ve beyin aktivitesi yok." diyor. "Sadece dua edip bekliyoruz. Dua etmek ve beklemek."


Walker, Simmons'ı savaşçı olarak tanımladı. İkilinin, 12 yıldan uzun bir süre önce iş ilişkilerine başladıktan sonra yakın arkadaş olduklarını söyledi.

"Sadece umutluyuz. Bu kesinlikle yıkıcı... Bu gerçekten çok zor." dedi.

Walker, hayranlarını şu anda umutlu olmaya teşvik etti. "Pozitif enerjiyi koruyun, X için dua etmeye devam edin, müziğini çalmaya devam edin, teşvik etmeye devam edin.", diye ekledi.

Simmons uyuşturucu bağımlılığıyla alenen mücadele ediyordu ve geçmişte de uyuşturucu suçlamasıyla hapsedilmişti.

2019 yılında vergi dolandırıcılığı ile suçlanan ve bir yıl hapis yattıktan sonra rehabilitasyona giren DMX'in hastaneye kaldırıldığı haberinin ardından Viola Davis, SZA ve Chance the Rapper gibi ünlüler iyileşmesi için dua ettikleri açıklamalarında bulundular.

 

 

Kaynak:DMX Hospitalized And Unresponsive, Manager Says (buzzfeednews.com)