Dış basında yer alan haberlere göre, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) 'nda dünya liderlerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Kral Abdullah, "Ürdün, Filistinliler için alternatif bir vatan olma fikri asla gerçekleşmeyecek." dedi.

Abdullah, "Bölgemizi tam kapsamlı bir savaşın eşiğine getiren aşırılık yanlılarının" ortaya attığı önerilere yanıt verdiğini söyleyerek, Batı Şeria ve İsrail ile sınırı bulunan ve büyük bir Filistin nüfusuna sahip olan Ürdün Kralı Abdullah, "Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmesini asla kabul etmeyeceğiz, bu bir savaş suçudur" dedi.

Kral Abdullah, uluslararası toplumu, yaklaşık bir yıldır süren savaşın "benzeri görülmemiş acılara" yol açtığı Gazze Şeridi'ne "yiyecek, temiz su, ilaç ve diğer hayati malzemeleri ulaştırmak için büyük bir yardım çabasına" katılmaya çağırarak, "Bu görevde önümüzdeki kritik haftalarda vicdan sahibi tüm milletleri Ürdün'le birleşmeye çağırıyorum" dedi.

Abdullah, Gazze halkının yanında olunması gerektiğine vurgu yaparak, "Dünyamız siyasi olarak başarısız oldu, ancak insanlığımız Gazze halkını daha fazla hayal kırıklığına uğratmamalı."dedi.

 

Sivil Düşünce