King, CNN'den Fareed Zakaria'ya verdiği demeçte, "Ürdün her zaman diyaloğu destekliyor…(ama) dünyamızda Amerikalıların İranlılarla tartışmayı umduğu birçok portföy hakkında meşru endişeler var" dedi.
Nükleer programın Körfez'i olduğu kadar İsrail'i de etkilediğini ve Irak'taki ABD üslerine yapılan saldırılarda ve Yemen'den Suudi Arabistan'a sınır ötesi saldırılarda görüldüğü gibi Tahran rejiminin balistik teknolojisinin önemli ölçüde geliştiğini sözlerine ekledi.
“(Saldırılar) İsrail, Suriye ve Lübnan'dan İsrail'i bir ölçüde özlüyor, bazen Ürdün'e gidiyor.
“Ülkelerimizin çoğunda artan siber saldırılara ek olarak, sınırlarımızdaki yangın savaşları DAEŞ ile zirvede olduğumuz zamanlara kadar tırmandı ve ne yazık ki Ürdün ortaya çıkan drone'ların saldırısına uğradı. Uğraşmamız gereken ve geçen yıl tırmanan İran imzası" dedi.
İran'da yeni hükümet kurulana kadar ertelenen Viyana'daki İran nükleer görüşmeleri hakkında "Amerika ve İran'ın konumunun biraz uzak olduğunu hissediyorum" dedi. Bu görüşmelerde İranlılarla bu bölgesel kaygıları ele almak ve bu açığı kapatmak istiyoruz.
Kral Abdullah, geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldiği iki haftalık bir ziyaret için şu anda ABD'de bulunuyor. Kral, Biden ile ilk önce veliaht prens iken ve ikinci olarak senatörken tanıştı.
“Başkan Biden'ı babam genç bir senatörken Kongre'yi ziyaret eden genç bir adam olduğumdan beri tanırım, bu yüzden eski bir dostluk. Oğlum da başkanı tanıyor; Joe Biden başkan yardımcısı olduğu için oğlum onu ​​evinde ve ofisinde ziyaret ederdi, yani bu bir aile meselesi.”

 

Dedi ki: "Dünyanın bu bölgesinden ilk lider olarak, birçok zorluk olduğu için mesajlaşmayı birleştirmek önemliydi. Bu yüzden benim için sadece Ebu Mazen (Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas) ile bir savaştan sonra Filistin liderliğiyle görüşmek değil. , başbakanla görüştüm; General (Benny) ) ) Gantz ile görüştüm.”
Gazze'yi sarsan son 11 günlük savaşın, Filistin ve İsrail halkı için bir "uyandırma çağrısı" olması bakımından öncekilerden farklı olduğunu ve bir sonraki savaşın daha da zarar verici olacağını düşündüğünü söyledi. .
Kral, iki devletli çözüm üzerine inşa etmek ve Filistinlilerle İsraillileri yeniden birleştirmek için müzakere masasına geri dönülmesi çağrısında bulundu.
"Sanırım son birkaç hafta içinde sadece İsrail ve Ürdün arasında daha iyi bir anlayış değil, aynı zamanda hem İsrail hem de Filistin'den ilerlememiz ve bu ilişkiyi sıfırlamamız gerektiğine dair sesler gördük."
Ürdün'deki son isyan davalarında kral, komploya karışan kişilerden birinin bir erkek kardeşi olduğu için üzgün olduğunu ve bazı kişilerin kardeşini kendi gündemleri için kullandığını söyledi.
Ürdün Askeri Devlet Güvenlik Mahkemesi, Ürdün Kraliyet Mahkemesi eski başkanı Bassem Awadallah ve kraliyet ailesinin uzak bir üyesi olan Sharif Hassan bin Zaid'i yüksek profilli olaylara katıldıkları için 15 yıl ağır çalışmaya mahkum etti. . provokasyon davası
Awadallah ve Bin Zaid, Kral Abdullah'ın üvey kardeşi Prens Hamzah bin Hüseyin de dahil olmak üzere davaya karıştığından şüphelenilen 15 kişiyle birlikte 3 Nisan'da tutuklandı.
“İstihbarat servisleri her zaman yaptıkları gibi bilgi topluyorlar ve bazı kişilerin kardeşimin hırslarını kendi gündemleri için zorlamaya çalıştıklarına dair meşru endişeleri olan bir noktaya geldiler ve haklı olarak bunu engellemeye karar verdiler. tomurcuk ve sessizce.
King, "Ürdün yetkilileriyle yapılan görüşmelerde casusluk yapma ya da video sızdırma gibi sorumsuz bir davranış olmasaydı bu konuşmayı yapıyor olmazdık" dedi.

(Dış Basın)