Covid-19 vaka sayılarını yarım da olsa itiraf etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Uysal, “Eninde sonunda ENFLASYON ve İŞSİZLİK rakamlarını da bir gün kabul edecekler!” dedi.

 

Son olarak dün Katar ile Varlık Fonu’na geçen İstanbul Borsası’nın yüzde 10 hissesinin satışı protokolle açıklanması hakkında ise “Kumarcının cepte para kalmayınca yüzüğünü, kolyesini sattığı gibi AKP’nin de devletin ve milletin son birikimleri ve varlıklarını usulsüzce pazarladığını” söyledi.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

 

“AKP’nin, tahrip ettiği değerlere bakışı mı değişti?

 

“Demokrasi bir değerler bütünü ve manzumesi rejimin adıdır. Reform diye sayıklayan AK Parti iktidarı, önce kuvvetler ayrılığı, hesap verilebilirlik, denetim, şeffaflık gibi kavramları tahrip etti. Fiilen de reddediyorlar bu değerleri. Şimdi bu değerlere bakışı mı değişti AKP’nin?

 

“… Uzun tutukluluk süresini sınırlandıracakmış da mış mış!!!”

 

Basına yansıyan ‘Reform’ başlıklarına bakınca fiilen ve oluşturduğunuz olumsuz iklim dolayısıyla uygulanmayan Anayasa Mahkemesi/AİHM kararlarını tekrar yargılama kuralı haline getirecekmiş ve uzun tutukluluk süresini sınırlandıracakmış da mış mış!!!

 

“ENFLASYON ve İŞSİZLİK rakamlarının da GERÇEĞİNİ açıklayın!”

 

‘Reform’ için deste deste düzenleme yapmaya gerek yok! Hele bir şu yarım yamalak açıkladığınız, canlara mal olduğunuz Covid-19 vaka sayılarını açıklayın!

 

Hele bir de milyonların sofrasından ekmeğinin çalınmasına sebep olan ENFLASYON ve İŞSİZLİK rakamlarının GERÇEĞİNİ açıklayın! Bunları açıklamanız en azından samimi bir niyet beyanı olur.

 

Eflatun’un kadim bir sözü var; ‘Hakikat güneş gibidir! Gözlerinizi kapatsanız da gözlerinizin içine sızar’ diye. Bugün Covid-19 vaka sayılarını yarım da olsa itiraf etmek zorunda kaldı AKP! Eninde sonunda ENFLASYON ve İŞSİZLİK rakamlarını da bir gün kabul edecekler!

 

“Devlet, kayıt dışına çıkarıldı”

 

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, AKP tarafından, Varlık Fonu gibi resmî düzenlemelerle DEMOKRASİ’nin ruhuna ve lafzına aykırı bir şekilde bürokraside, ekonomide, hukukta ve dış politikada KAYIT DIŞINA çıkarıldı.

 

Varlık Fonu’nun ve TMSF’nin elindeki varlıklar kime borçlu, kimlere ve nasıl satılıyor? Bunların hiçbirinden ne devlet kurumları ne de milletimiz ne kamuoyu bilgi sahibi!

 

“Son birikimlerimizi ve varlıklarımızı da usulsüzce pazarlıyorlar!

Son olarak dün Katar ile Varlık Fonu’na geçen İstanbul Borsası’nın yüzde 10 hissesinin satışı protokolle açıklandı. Adeta AKP, ‘kumarcı’ mantığıyla cepte para kalmayınca yüzüğünü, kolyesini satarcasına devletin ve milletin son birikimleri ve varlıklarını da usulsüzce pazarlıyor!

 

Merkez Bankası rezervinin Swap anlaşmalar dışında -46 Milyar $’a düştüğünü Naci Ağbal’ın sunumuyla öğrenen çökertilmiş TC Devleti’nin Cumhurbaşkanı, panikle bu açığı kapatmanın telaşında!

 

Eyy benim dev memesinden cüceler emziren acayip memleketim... İstikametini kaybetmiş bir siyasi kadronun elinde rehin kalmış vatandaşlarımızı esaretten kurtarmak boynumuzun borcudur! Tavandan tabana her birimiz silkinmeliyiz! Aksi FELAKET!!!”

 

Kaynak DP Basın 
Hibya Haber Ajansı