Anlaşma geçen yıl duyuruldu, ancak bu ortaklığın bir sonucu olarak, X60 serisi bugün küresel olarak piyasaya sürülüyor Çinli üretici üç telefon piyasaya sürtüyor: X60, X60 Pro ve X60 Pro+ . Zeiss destekli lenslere sahip olmasının yanı sıra şirket, geçen yıl X50 Pro ile tanıttığı Gimbal desteğini Pro ve Pro+ modeli için de dahil etti.

Burada, üst seviye X60 Pro+, tasarımı ve çok yönlü kamerasını inceleyeceğiz. Telefonun özelliklerine bir göz atalım.

Özellikler
Ekran: 6.56 inç FHD+ AMOLED ekran
Yenileme hızı: 120Hz
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 888
RAM: 12GB
Arka kamera: f/1.6 diyafram açıklığına sahip 50megapiksel ana sensör (1/1.31 inç) + f/2.2 diyafram açıklığına ve gimbal stabilizasyona sahip 48 megapiksel ultra geniş sensör + 8 megapiksel periskop telefoto sensör f/3.4 (5x optik zoom) + f/2.08 diyafram açıklığına sahip 32 megapiksel portre senyörü
Ön kamera: f/2.5 diyafram açıklığına sahip 32 megapiksel
Dahili depolama: 256 GB UFS 3.1 (uygulamaları hızlı bir şekilde açmak ve içeriğe erişmek için daha hızlı okuma ve yazma hızları için)
Güvenlik: Ekran içi parmak izi sensörü; yüz kilidi açma
Pil: 4.200 mAh
Şarj: 55W kablolu flaş şarj
Yazılım: Android 11 tabanlı Funtouch OS 11.1


Tasarım

Vivo, gargantuan kamera tümseğini saymazsak çok ince bir telefon tasarlamış, bu yüzden tek elle kavraması ve kullanması kolay. Ayrıca, arkadaki dokulu vegan deri telefonda güzel bir tutuş sağlamış.

AMOLED ekran keyifli ve parlak, ayrıca açık havada güvenle kullanabilirsiniz. Bu cihazda HDR10+ destekli içerikleri tüketmek ve renklerin canlılığına şahit olmak oldukça keyifli. Keşke cihazda çift hoparlör de olsaydı.

Qualcomm Snapdragon 888'in performansı çoklu görev, uygulamalar arasında geçiş yapma, video izleme veya oyun oynama konusunda sorunsuzdu.

Kamera tümseğinin boyutu hakkında küçük bir şikayetim var, bu problem telefonu nasıl tuttuğumla ilgili. Telefonu kavramak, alışkanlık gerektiriyor. Alışmak birkaç gününüzü alıyor.

Vivo, kutusuna birkaç güzel küçük ekleme yaptı. Kutu, pilin yarısını 50 dakikadan daha az sürede şarj edecek 55W şarj cihazına sahip. Pil ömrü uzun ve ve telefon kullanıma bağlı olarak bir gün kadar sürebilir. Kutuda ayrıca bir ses jakı üzerinden USB-C dönüştürücüyle kullanmanız gereken bir çift kablolu kulaklık da var. X60 Pro+, 196kHz'de örneklenmiş 32 bit parçaları çalabilen bir Cirrus DAC'ye sahip, bu nedenle elinizde FLAC dosyalarınız varsa, bu oldukça kullanışlı olacak.

Kamera performansı


Vivo X60 Pro+'nın kamera kurulumu, tüm sensörlerin işlerini iyi yaptığı nadir durumlardan birisi ve sadece "dört kameralı montaj" pazarlamasını yapmak için orada değiller.

Telefonun ana sensörü, Samsung tarafından geliştirilen f/1.6 diyafram açıklığına sahip 50 megapiksel GN1 sensörü. Bununla ilgili en şaşırtıcı şey, 1/1.31 inç boyutu - piyasadaki en büyüklerden biri. Buna karşılık, Huawei'nin P40 Pro+'sında 1/1.28 inç sensör vardı ve Xiaomi'nin yaklaşmakta olan Mi 11 Ultra'nın 1/.12 inç sensöre sahip olacağı belirtiliyor.

Büyük sensör nedeniyle, kamera varsayılan olarak birçok ayrıntıya sahip. Renkler, daha karanlık koşullarda bile daha doğru. Ancak, bazı problemleri de yok değil. Karanlıkta çektiği bazı fotoğraflar görece bulanık ancak bir yazılım güncellemesi bunu düzeltebilir.

Büyük sensör, gece modunu gerektirmeden gölgeleri ve kontrastı yakalamak için harika bir iş çıkarıyor. Videolar için ana sensörde gimbal stabilizasyonu bulunmuyor, ancak elektronik stabilizasyon ve gece çekim modu bulunuyor. İkisinin birleşimi harika olurdu.

Bu telefonu kimler almalı?


Vivo X60+, 120Hz fullHD+ ekran ve Snapdragon 888 işlemci ile 2021'in amiral gemileri için fazlasıyla özelliğe sahip. Çekiciliği her şeyden çok kamerasında yatıyor. Büyük bir ana sensör, gimbal stabilize, ultra geniş açılı lens ve 5x optik periskop telefoto lens. Tümü ileri seviye fotoğraf performansına sahip.

Bazı yönlerden, bu telefonun kamerası Samsung S21 Ultra ve OnePlus 9 Pro'yu düşük ışık performans gibi belirli koşullarda geçebilir. Ayrıca, çeşitli sensörler ve yazılım seçenekleri, telefon kameranızı çeşitli koşullarda kullanmanızı ve bu sayede bu telefonun sizin için iyi bir seçenek olmasını sağlıyor.

 

 

 

 

Kaynak: Vivo X60 Pro+ review: Camera versatility to the max (thenextweb.com)