WhatsApp'ın İspanyol içerik moderatörleri ve müşteri hizmetleri temsilcileri, şirketi diğer çalışanlarla eşit ücret haklarına sahip olmaya zorluyor. Çalışanlar, Accenture'ın Teksas'taki ofisi aracılığıyla istihdam ediliyor ve uzun süredir eşit koşullarda sesini duyurmak istediklerini söylüyorlar.
89 Çalışanın imzası var
Çalışanların mektubu Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp CEO'su Will Cathcart ve Accenture CEO'su Julie Sweet'e gönderildi ve ayrıca Facebook'un iç iletişim platformu Workplace'te yayınlandı. Yayınlanan mektupta şu anda Facebook, WhatsApp ve Accenture çalışanlarından toplam 89 kişinin imzası yer alıyor.

Bu bir hakarettir
Mektupta, “Birkaç yıldır Accenture, Facebook ve WhatsApp çalışanlarına eşit muamelede bulunmuyor. Facebook ve Accenture gibi şirketlerin çeşitliliği kamuya açık bir şekilde savunması, ancak bunu kendi çalışanlarına uygulamaması bir hakarettir” ifadelerini kullandılar.

Yıllardır ayrımcılık yapılıyor
Mektup, çalışanların yıllarca eşit ücret talep etmelerinden sonra geldi.
Notta şu satılara yer verildi:
“Austin, Teksas’taki Accenture yöneticileri ve İK temsilcileri birkaç yıldır sadece ayrımcılık şikayetlerini görmezden gelmekle kalmadılar, aynı zamanda bu büyük adaletsizliğin ele alınmaması için aktif olarak çalıştılar. Kendi temel çalışanlarına yönelik bu bariz ırkçılık ve ayrımcılık eyleminin şimdi sona ermesi gerektiğini söylüyoruz.”dedi.