Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping çaba gösterme ruhundan sıklıkla bahsetti.

7 Mart 2018 tarihinde Xi Jinping 13. Çin Ulusal Halk Meclisi  Birinci Toplantısı kapsamında düzenlenen Guangdong heyetinin oturumuna katıldı.

Oturumda Xi Jinping’in karşısında Mi Xuemei adlı delege vardı. Mi Xuemei, geçmişteki çabalarından ve kentlerde çalışan köylülerin çocuklarının eğitim sorunundan bahsetti. Delege Mi, Xi Jinping’e “Yeni yıl konuşmanızda ‘Tüm mutluluklar çabalarla elde edildi.’ cümlesi çok hoşuma gitti. Bu cümleniz, tam düşündüğüm gibi.” diye konuştu.

 

20 sene önce Mi Xuemei memleketinden ayrılarak Çin’in Guangdong eyaletinin Zhongshan kentine gitti. Güvenlik görevlisi olarak başladığı iş hayatının basamaklarını kendi çabalarıyla çıkan Mi, zamanla çalıştığı şirketin Müşteri Hizmetleri Direktörü oldu. Sonunda Zhongshan kentinde  ev satın alan Mi, çocuğunu köyden yanına getirdi.

 

Mi Xuemei’nin adı, Çince’de karda açan erik çiçeği anlamına geliyor. Delege Mi’nin toplantıdaki konuşmasını dinledikten sonra Cumhurbaşkanı Xi, “Deneyiminiz tıpkı adın gibi, erik çiçeklerinin güzel kokusu acı soğuktan gelir.” dedi. Xi’nin bu ifadeleri oturumda bulunan herkesi duygulandırdı.

Mi Xuemei’nin konuşmasında bahsettiği şehirlerde çalışan köylülerin çocuklarının eğitim sorununa büyük önem veren Xi, “Çin Komünist Partisi (ÇKP) halkın mutlulukları için çalışmaktadır. Halkın hangi alanda memnuniyetsizliği varsa, bu alanda çaba göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından delege Mi, Guangdong eyaletine döndü. Mi, beraber çalıştığı köylülere “Cumhurbaşkanımız bizi her zaman bizimle yakından ilgileniyor. Onun liderliğinde yaşamımız daha güzel olacak. Gayret gösterdikçe hepimiz çok mutlu olacağız.” dedi.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı