Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, dün Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (ÇHSDK) 13. Ulusal Komitesi 5. Toplantısı’na katılan tarım, sosyal refah ve sosyal güvenlik çevrelerinden üyelerle görüştü ve tahıl güvenliğinin sağlanmasına vurgu yaptı.

Toplantıda ÇHSDK üyeleri, tarımsal ürünlerin kalitesinin yükseltilmesi, tohum endüstrisinde inovasyonun ilerletilmesi, tarım ve köy modernizasyonun hızlandırılması açılarından tahıl güvenliği sorununu tartıştı. Xi, üyelerin önerilerini dinledi ve onlarla fikir alışverişinde bulundu.

Çin’in kendi gücüne dayanarak, kendi kendini beslemesi gerektiğine dikkat çeken Xi, tahıl güvenliğinin bir stratejik sorun olduğunu kaydetti.

Tahıl üretiminin can damarı olan ekili arazilerin korunmasında yaşanan kritik sorunların çözülmesini isteyen Xi, çeşitli kademelerdeki yönetimlerin bu konudaki sorumluluğu yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Tahıl tasarrufu tedbirlerinin devam edeceğini hatırlatan Xi, Çin’in tahıl güvenliğindeki sıkı denge düzeninin uzun vadede  değişmeyeceğini, tahıl güvenliği sorununun hiçbir zaman ihmal edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı