INDEX PERFORMANSI NASIL?

BIST 30 Endeksi, son işlem gününde% 1,1 artışla günü 1.466 seviyesinde tamamladı. Günün en düşük seviyesi 1.455'i gören BIST 30 Endeksi, 1.471 ile en yüksek seviyesini gördü.

HİSSELER ENDEKSİ NASIL ETKİLİYOR?

Son işlem gününde endeksteki artışların çoğunlukta olduğunu gördük. Endekse en olumlu katkı yapan firmalar EREGL (3,35 puan) ve TCELL (2 puan) olurken, endekse negatif katkı yapan firmalar THYAO (-0,13 puan) ve PGSUS (-0,11 puan) oldu.

YABANCI FAALİYET NASIL?

Yabancı payın en çok BIST 30 hisse senetlerinde azaldığını görüyoruz. Toplam 30 hissenin 16'sında yabancı pay azaldı. Günlük bazda yabancı hisse senetlerinde en çok artış gösteren paylar% 4,75 ile GARAN ve% 3,55 ile EREGL olurken, en çok azalan payların% 4,33 ile THYAO ve% 3,24 ile SAHOL olduğu dikkat çekiyor.

HACİM NEDİR?

BIST 30 Endeksi'ndeki işlem hacminin geçen ay ortalamasının altında kaldığını görüyoruz. BIST 30 Endeksi'nde yer alan 5 hisse senedinin işlem hacmi, son 1 aylık ortalamanın üzerinde artarken, kalan 25 hisse senedinin işlem hacmi, son 1 aylık ortalamaya göre ortalama% 33 azaldı. Öte yandan, son işlem gününde hacim artışı gösteren hisse senetlerinin ortalama performansı% 1,77 olurken, son işlem gününde hacmi azalan hisse senetlerinin ortalama performansı% 0,95 seviyesinde gerçekleşti.

HİSSELERİN İVME TRENDİ NASIL?

RSI göstergesini incelediğimizde, BIST 30 Endeks hisse senetlerinden 7'sinin yükseliş trendi bölgesi olan 50 ile 70 seviyeleri arasında olduğunu görüyoruz. Hisse senetleri açısından, EREGL ve PETKM hisse senetlerinin en yüksek RSI göstergesine sahip olduğunu görüyoruz. Dünden Öne Çıkanlar Akıllı grafikleri incelediğimizde ARCLK, EREGL ve KCHOL olumlu tarafta öne çıkıyor. Olumsuz tarafta EKGYO, THYAO ve VAKBN öne çıkıyor.

 

Kaynak Halk Yatırım Hibya Haber Ajansı