Zaman
Parite
Haber
Beklenti
Önceki
16:30
USD
Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Oca)
0,40%
0,60%
16:30
USD
Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Oca)
0,80%
-0,70%
16:30
USD
Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Listesi (Aylık) (Oca)
0,50%
0,50%
16:30
USD
Kişisel Gelir (Aylık) (Oca)
-0,30%
0,30%
16:30
USD
Kişisel Gider (Aylık) (Oca)
1,50%
-0,60%
18:00
USD
Michigan Tüketici Hissiyatı (Şub )
61,7
61,7
18:00
EUR
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'ın Konuşması
 
 
 

“GERİDE KALANLAR”

“Rusya Kiev’i hedef alırken Avrupa borsaları yükseldi”

Batı’nın yaptırım açıklamalarına rağmen Rusya Kiev’i hedef alan operasyonu sürdürüyor. Rus birliklerinin Ukrayna’nın derinlerine ilerlediği ve patlama seslerinin Kiev’den duyulduğu belirtiliyor.

Avrupa borsaları ise dün yaşanan kayıplar sonrası durumun sadece yaptırımlarla sürdürüleceğine yönelik görüşle birlikte yükseldi. İngiltere’de 2%, diğer büyük Avrupa endekslerinde 1%’i aşan yükseliş takip edildi.

ABD endeks vadelileri ise negatif bölgede kalmaya devam etti. ABD 10 yıllık tahvil faizi 1,955% bölgesinde hareket ediyor. Petrol fiyatları risk iştahındaki artış ve üretimin etkilenmeyeceği düşüncesiyle gerilemeyi sürdürdü. Dolar ve ons altında kademeli değer kazanımları izlendi.

“ÖNE ÇIKANLAR”

“Yaptırımlar sonrası durum”

ABD ve AB, Rusya’nın askeri teknolojilerini kısıtlamayı hedef alan yaptırım kararları aldı. ABD, Rusya’nın askeri alanda kullanılan teknolojilerin ihracatını askıya aldı. Öte yandan 49 Rus şirketini kara listeye aldı.

Öte yandan önemli kurumların finansman ihtiyaçlarına yönelik de kısıtlamalar geldi. Ülkenin önde gelen bankası Sberbank’ın dahil olduğu 13 Rus şirketine finansal kısıtlamalar getirildi.

AB’nin özellikle enerji sektörünü hedef alan açıklamaları sonrasında petrol fiyatları kayıplarını toparlamaya çalıştı. Rusya 2014 yılında Kırım’ı ilhak ettiğinde en büyük sorunu yaptırımlar değil, düşen petrol fiyatları olmuştu.

“ABD verileri takip edilecek”

ABD’de bugün çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ve dayanıklı mal siparişi rakamları takip edilecek. Çekirdek kişisel tüketim harcamalarının Ocak ayında 0,5%, aynı dönemde yıllık bazda 5,1% artması bekleniyor.

Dayanıklı mal siparişlerinin ise Ocak ayında 0,8% oranında artması bekleniyor. Havacılık sektörünün dışarıda bırakıldığı çekirdek veride ise 0,4%’lük artış beklentisi bulunuyor.

“Bilanço sezonu sürüyor”

Son günlerde açıklanan Apple, Meta Platforms (Facebook) ve Amazon bilançoları içinde bulunduğumuz dönemde şirket gelişmelerinin tüm endekslere ne kadar etki edebileceğini gösterdi.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı