İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin bu yıl yedinci kez hayata geçirdiği yaratıcı öğrenci festivali Project'07 başlıyor. "Bir Zamanlar Ev" temalı festival, bu yıl salgın nedeniyle online platformlarda sanatseverlerle buluşuyor. Project'07 festivalinin ilk ayağında Eda Çekil, Eda Gecikmez, Pelin Buzluk, Rezzan Gümgüm, Ekin Bernay ve Mk Yurttaş gibi tanınmış sanatçılar 11. ve 12. sınıflarda okuyan lise öğrencileriyle bir araya gelecek. 31 Mayıs'ta başlayacak festivalin ikinci ayağında sanat atölyelerinin çıktıları sergilenecek. Mor Çatı, Beliz Güçbilmez, Neriman Polat, Serhan Ada, Beral Madra ile söyleşiler ve Mehmet Altuğ Ersoy liderliğindeki film okuma atölyesi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin iş birliğiyle hayata geçirilen sanat, tasarım ve iletişim festivali Project'07 başlıyor. İnternette bu yıl yedincisi düzenlenecek olan festivalin teması “Bir Zamanlar: Ev” olarak belirlendi. Festival boyunca sanatseverlerle buluşturulacak tüm projelerde “ev” de barınma ve korunma yeri dünyayı, zamanı, duyguları ve bedeni içeren çok katmanlı bir gerçeklik olarak ele alınacak.

Yaratıcı öğrenci festivali iki bölümden oluşacak

Proje'07, bu yıl 1 Mayıs'ta 11. ve 12. sınıf lise öğrencilerine açık olacak çevrimiçi atölye çalışmaları ile başlayacak. Festivalin ikinci ayağında atölye çalışmalarının çıktılarının sergileneceği bir online sergi, Mor Çatı, Beliz Güçbilmez, Neriman Polat, Serhan Ada, Beral Madra ile söyleşiler ve bir de film okuma atölyesi düzenlenecek. Mehmet Altuğ Ersoy'un yönetmenliğini üstlendi. 1 Mayıs'ta başlayacak atölyeler kolajdan deneysel çizime, fotoğraftan performansa kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilecek. Bu atölyeler, farklı disiplinlerden yerel ve uluslararası tanınmış sanatçılar tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye'nin her yerinden atölye çalışmalarına katılacak lise öğrencileri, sanatçılarla online olarak üretmenin ve kendilerini ifade etmenin keyfine varacaklar.

Sanatçılar, lise öğrencileriyle çevrimiçi atölyelerde buluşacak

Kırkayak Kültür işbirliği ile 1-2 Mayıs ve 8-9 Mayıs tarihlerinde Aile Fotoğrafları ve Ev Hikayeleri başlıklı bir atölye çalışması gerçekleştirilecek. Eda Çekil tarafından yürütülecek atölyede yerli ve göçmen lise öğrencileri bir araya gelerek aile albümlerini ve memleketini çağrıştıran objeleri birbirlerine anlatacaklar. Fantastik Kolaj Atölyesi 15-16 Mayıs tarihlerinde Eda Gecikmez tarafından yapılacaktır. Öğrenciler bedenlerini evleri gibi hayal edecek ve evde kolayca bulabilecekleri malzemelerle kolajlar yapacaklar. 18-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Hikayelerde, Evde ana temalı altı hikaye Pelin Buzluk tarafından lise öğrencileriyle birlikte değerlendirilecek. Rezzan Gümgüm tarafından 22-26 Mayıs tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen Çaydanlık Deneysel Çizim Atölyesi'nde basit ev aletleri kullanılarak yaratıcı çizim olanakları yaşanacak.

Beden ve ev temalı performanslar 20 Mayıs'ta Performistanbul'dan Ekin Bernay ve 27 Mayıs'ta Lise öğrencileriyle M K Citizen tarafından gerçekleştirilecek. Sınırlı sayıda kişinin katılacağı atölye çalışmaları ve detaylı bilgi için https://bit.ly/2PtMYPd web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Atölye çalışmalarına katılmak isteyen lise öğrencilerinin https://bit.ly/3vpOAZG adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

 

Hibya Haber Ajansı