T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği ve TÜRSAK Vakfı’nın düzenlediği “Filmimin Hikâyesi” yarışmasına katılmak isteyen öğrencilere senarist ve yönetmen Ali Tanrıverdi tarafından 27-28 Şubat tarihlerinde verilecek "Yaratıcı Yazarlık Atölyesi”nin başvuruları başladı. 

Başvurular için: cocukfestivali.com

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen 17. Çocuk Filmleri Festivali’nin Filmimin Hikâyesi yarışmasına hazırlanmak isteyen öğrencilerin başvuracağı Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ne başvurular başladı. Senarist ve yönetmen Ali Tanrıverdi tarafından 27-28 Şubat tarihlerinde ücretsiz olarak online ortamda verilecek atölyeye, başvurular arasından seçilen beş öğrenci katılacak.

 

Hikâye Yazmanın Tüyoları Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nde 

Çakallarla Dans serisinin ortak senaristliğini de üstlenen Ali Tanrıverdi tarafından iki gün boyunca ücretsiz ve online ortamda verilecek atölyede hikâye yazmanın temel noktaları, akıcı ve merak uyandıran bir anlatım için dikkat edilmesi gerekenler, diyalog yazma teknikleri, karakter oluşturma ve tasviri, anlatım biçimleri, giriş-gelişme-sonuç bölümü yazımı ve hikâye anlatım yöntemlerine dair çalışmalar yapılacak. 

8-13 yaş (1 Ocak 2009-31 Aralık 2014 tarihleri arasında doğanlar) arasındaki çocukların konu sınırlaması olmaksızın katılabilecekleri Filmimin Hikâyesi yarışmasına başvurular 15 Mart 2021 tarihine dek yapılabilecek. 27-28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ne başvurular ise cocukfestivali.com adresindeki atölye başvuru formu aracılığıyla yapılabilecek.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular cocukfestivali.com adresi ve TÜRSAK Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 


Hibya Haber Ajansı