Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısı, önerge tartışmalarıyla başladı. AK Partil Mamak belediye Başkanı Murat Köse ısrarla önergeyi okumak isteyince mikrofonu kapatıldı. AK Partili meclis üyeleri tepkilerini masalara vurarak gösterirken Mansur Yavaş, “Masaya çıkıp tepinin isterseniz” dedi.

Canlı yayınlanan toplantıda AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, söz alarak AK Parti ve MHP grubunun komisyona sunacağı önergeyi okumak istedi. Önergenin gündeme alınmayacağını söylemesi üzerine AK Parti ile MHP grubu duruma itiraz etti.  Köse, ısrarla önergeyi okumak isteyince mikrofonu kapatıldı. AK Partili Meclis Üyeleri Köse’nin mikrofonunun kapatılmasını masalarına vurarak protesto edince ise Yavaş,  ise “Masaya çıkın tepinin isterseniz. Diğer arkadaşlarımız önergelerini verdiler ve komisyonlara gönderdik sizin ayrıcalığınız nedir? Olmazsa hukuki haklarınızı kullanırsınız. Bağırarak konuşma, sesini yükseltme” dedi.

Yavaş, "​Bizim elimizde 3 katrilyonluk yolsuzluk dosyası var ve savcılığa verdik. Şimdi bekliyoruz Ak Parti Grubu'ndan, bu belgeler savcılığa intikal ettirilmiştir. Bu para Ankara'nın parası olduğuna, yok edilen para da tüyü bitmeyen yetimin hakkıysa, ben Ak Parti Grubu'nu dosyaya müdahil talebiyle hesabını sormak için başvurmalarını bekliyorum. Para benim değil, Ankara halkının parası. Mansur Yavaş döneminde böyle bir şey olmayacak, kendi dönemimizin zengini yok" dedi.