Gündüz, açıklamasında, "Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yasası gereklidir, güvenlik soruşturması yapılmadan şuan memur alımı yapmak yanlıştır. Anayasa mahkemesinin iptali ile bir yıldır güvenlik soruşturması yapılmadan yapılan memur alımları incelenmelidir." ifadelrini kullandı.

"Güvenlik soruşturması şart"

"Kripto FETÖcüler, vatan haini PKKlılar, beyni uyuşturulmuş DHKPC'liler ve İŞİD'liler devlete zarar vermek icin her fırsatı kollarken güvenlik soruşturması yapmamak büyük gaflettir!
15Temmuz sonrası bile Fetöcülerin üst düzey görevlere geldiklerini ve sonradan farkedilip ihraç edildiklerini gördüğümüz bir zamanda güvenlik soruşturması şarttır."

"Öğretmen alımı mülakat ile olmalı"

"Güvenlik soruşturması 'Suçun ve cezanın şahsiliği' ilkesi ile sadece biriyle ilgili olmalı aile bireylerinin ve akrabalarının suç ve cezaları ile bireyi suçlamak yanlıştır. Güvenlik soruşturması; hızlı, objektif ve şahsi olmalı. Hükmün geriye bırakılması uygulaması sabıka kaydına yansımadığı için güvenlik soruşturması gerçeklerin ortaya çıkması açısından son derece önemlidir. Özellikle Öğretmen alımında mutlaka güvenlik soruşturması ve mülakat yapımı ile alım olmalıdır."

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com