Gündüz, Anayasa mahkemesi bugün HDP'nin kapatılma davasını ilk defa görüşecek bu sebeple parti kapatılmasını doğru bulmadıklarını dile getiren Gündüz çok ilginç şekilde HDP'yle aynı sebeplerden CHP'ye de kapatılma davası açılabilmesi gerektiğini de ifade etti.

Emanullah GÜNDÜZ'ün sözleri kısaca şu şekilde: "HDP'yi kapatmak bitme noktasına gelen PKK'ya hayat öpücüğü vermektir. HDP'yi kapatmak siyaseti iflas etmiş HDP'ye can suyu vermektir.

Parti kapatmak; eski, vizyonsuz, küçük Türkiye alışkanlığıdır. Bölgesel güç olan ve iddiası olan büyük Türkiye'ye parti kapatmak zarar verir.

HDP'yi kapatmanın toplumsal yararı yok ama zararı çok. HDP mağduriyet argümanı ile siyasi motivasyon sağlamış olur! HDPKK Doğu'da sokak karşılıklığı ile gündemi meşgul eder! Yedi partileri kapatıldı hiç bir faydası olmadı tecrübe ve strateji ile hareket etmek lazım.

Çifte standart son bulmalı! PKK ile kol kola giren HDP ile gizli açık iş birliği yapan her 'CHP'li evden HDP'ye bir oy' verme kampanyası yapan ve Genel Başkan yardımcısı 'ben ailemle HDP'ye oy verdim' diyen CHP'ye neden kapatılma davası açılamıyor!

Apoizim Kemalizm ürünüdür! Kemalizm ve Apoizim aynı amaca hizmet eden aynı noktada buluşan ik farklı yapıdır!
Ama Kemalizm dokunulmaz olduğu için onlara herşey mübah!"

 

Sivil Düşünce Haber Portalı
sivildusunce.com