“PİYASANIN ROTASI”

Haftanın Makro Teması

ABD Tarım Dışı İstihdam / Powell – Yellen Sunumları / Türkiye Büyüme - Enflasyon

Haftanın Stratejisi

Güçlü $ Temasına Bağlı Gerileyen Altın Fiyatları Devreye Girer (mi)?

Yeni Varyant Riski…

ABD ekonomisinde kalıcı hale gelen enflasyona karşı Fed’in gerekmesi durumda adım atabileceğine ilişkin sinyal vermesi, güçlü $ temasını majör hikaye yapmaktadır. Fed’in 2022 yılında sıfır faiz politikasından çıkması ve bilanço daraltmaya ilişkin sinyal vermesi kuvvetle muhtemel iken, Mayıs ve Haziran 2022 toplantılarında faiz artışı bekliyoruz. Güçlü $ endeksi ve yükselen ABD 10 yıllık tahvil getirilerine bağlı ons altında aşağı yönlü hareket beklentimiz bulunmaktadır.

Piyasanın bildiği Fed riskine ilave olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan yeni varyant risk olarak devreye girmiştir.

Bu hafta ABD ekonomisinden tarım dışı istihdam verisini takip ediyor olacağız. Ayrıca Fed Başkanı Powell ve Hazine Bakanı Yellen’in sunumlarında enflasyon ve para politikasına ilişkin verecekleri mesajlar $ endeksi ve ABD tahvil getirileri için önemli olacaktır. Söylemlerinden enflasyon karşı bir miktar daha şahinleşme devreye girebilir.

Türkiye tarafında 3.çeyrek büyüme verisi ve Kasım ayı enflasyon verilerini takip edeceğiz. GCM Yatırım Araştırma olarak 3.çeyrek büyüme için %8,6 yılsonu %9 beklentimiz bulunmaktadır. Tüketici enflasyonu tarafında ise aylık %3 – yıllık %20,71 beklentimiz bulunmaktadır.

TCMB’nin yeni para politikasında Aralık toplantısında 200 baz puanlık faiz indirimi bekliyoruz.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı