Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Erciyes Üniversitemiz ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından geliştirilen bu aşı halihazırda ülkemizde en ileri düzeye ulaşmış olan çalıştığımız yerli aşımızın bu seviyeye gelmesinde emeği geçen bilim insanlarımıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Çalışmalarını yürüten bilim insanlarımızın çalışmalarının da en kısa sürede neticelenmesi diliyorum.

Türkiye artık bu hususta yeni bir dönemin kapılarını aralamaktadır.

Dünyada bilinen en etkili ve yaygın araç aşılardır. Türkiye Çin ve Almanya başta olmak üzere somut verilere ulaşan tüm aşıların tedarikçisi ve uygulayıcısı olarak oldukça ileri bir düzeydedir.

İnşallah birkaç hafta içinde ülkemizdeki 18 yaş üzeri nüfusun tamamını aşılama kapsamına almış olacağız.

Salgınla mücadelede ve aşılamada mesafe kat ettikçe kısıtlamaları da birer birer kaldırıyor veya azaltıyoruz. Haziran ayı başı ile birlikte çok alanda milletimize rahat nefes aldıracak açılımları zaten başlatmıştır.

Dün de Kabine toplantımızın ardından temmuz ayı ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamaları başta olmak üzere pek çok konuya ilişkin mücadelemizi ve müjdelerimizi milletimizden paylaştık.

Dışarıdan temin ettiğimiz aşılar önemli olmakla birlikte asıl olan kendi aşımızı üretmektir.

Salgının daha ne kadar süreceği daha ne kadar mutasyon geçireceği belirsizdir. Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak milletimizin sağlığını ve refahını güvence altına almak için kendi aşımıza sahip olmamız kritik öneme sahiptir.

3 Faz'la geçilen bu çalışmayla artık kendi aşımıza sahibi olma konusunda son dönem dönemece girmiş buluyoruz.

İsimle ilgili benim şahsen gönlümden geçen şu olabilir; ülkemizin tamamında uygulanmakta kolaylık açısından ismi TÜRKOVAC olması uygundur."
Hibya Haber Ajansı