İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Konya İl Teşkilatı önderliğinde Konya'da elektrik zamlarının halk tarafından protesto edilmesine Ankara'dan destek verdi.
Konyalı hemşehrilerinin protestosuna destek veren İYİ Partili Yokuş: "Elektrik zammı bizler sayesinde, vatandaşın mücadelesiyle düşecek." dedi.

“VATANDAŞIN OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ”

Yılbaşında gelen fahiş zamlar sebebiyle vatandaşın zor günler geçirdiğini söyleyen Yokuş: "2022 yılına yeni umutlarla girecekken 31 Aralık gecesini 1 Ocak'a bağlayan gün yine bir gece yarısı faturalara gelen fahiş zamlar ile birlikte vatandaşlarımızın ocağına büyük bir ateş düşmüş. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın çalıştırmak, evde battaniyesiz, hırka giymeden oturmak lüks haline geldi. İnsanlar,  temel ihtiyaçlarını gece tarifisinden yararlanıp, yapmaya başladı. Vatandaşlarımız maaşlarının neredeyse tamamını elektrik, doğal gaz faturasına ödeyerek eritmeye başladı. Elektrik ve doğal gaz hepimizin kullandığı bir ihtiyaç. 200 TL vatandaşın evine gelen elektrik faturası 400-450 TL oldu. Doğal gaz faturası geçen yıl bu zamanlar 350-400 TL ise, şimdi 800-bin TL geliyor. İşyerlerinin durumu daha vahim. Artık işletmelerde kira miktarını geçen elektrik, doğal gaz faturaları var. Esnaf, lambaları müşteri gelmeden açamaz oldu. Utandıkları için camlara gelen faturaları asıp, halktan özür diler oldu. Vatandaşın artık canına tak etti. Basiretsiz yönetim tüm devlet kadrolarını, kurumlarını sardı. Fakat bizler bu işlevsizliğe dur diyeceğiz. Bizler bu tamah etmeye dur diyeceğiz. Bizler sayesinde yine halk kazanacak, kaybeden iktidar ve yancılar olacak." şeklinde konuştu.




Hibya Haber Ajansı