Eski bir Yunan şampiyonu olan Tasos Berdesis, Vari'deki Andrea Papandreu Caddesi'nde vuruldu. Müfettişler, Berdesis'in bir aracın ön yolcu koltuğunda otururken birkaç kez vurulduğunu aktardı.
Polis kaynakları, Berdesis'in suç patronlarıyla olan bağlantılarıyla tanındını söyledi. Silahlı saldırı, devam eden bir çete kavgasının son cinayeti gibi görünüyor.
Ayrı bir olayda, 32 yaşındaki Arnavut uyruklu bir genç Pazar akşamı Atina' nın batısındaki Sepolia' da bir kahve dükkanında vurularak öldürüldü.
Geçtiğimiz Nisan ayında, suç muhabirinin kafasına, boynuna ve sol avuç içine on kurşun sıkan maskeli bir çift tarafından vurularak öldürüldü ve atina'nın güneyindeki Alimos banliyösünde evinin önünde kanlar içinde ölü bulundu.
Cinayet, 2018 yılında Slovakya'da araştırmacı muhabir Jan Kuciak'ın öldürülmesinden bu yana Avrupa Birliği'nde bir gazeteciye düzenlenen ilk suikast oldu.
Yunanistan'da birçok kişi, bir başka tanınmış Yunan gazeteci Sokrates Giolias'ın bilinmeyen bir kaynaktan gelen silah sesleri sonucu öldüğü 19 Temmuz 2010'daki başka bir korkunç günü anında hatırladı.
Yunan organize suç gruplarının önemli bir kısmı Atina merkezli. Bununla birlikte, diğer birçok (yarı) organize grup diğer şehirlerde ve hatta köylerde faaliyet göstermektedir.
Suç olayları Yunanistan'ın her yerinden olabilir: Büyük şehirlerdeki mafya grupları özellikle haraççılık, yasadışı petrol kaçakçılığı, kara para aklama, silah ve uyuşturucu kaçakçılığının yanı sıra cinayete de karışıyor