İki ülke savunma ilişkilerini ilerletme konusunda isteklilik gösterse de, bu özel durum istihbarat işbirliği için kritik bir anahtardır.

Avrupa ve Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü Kıdemli Üyesi ve Begin-Sadat Merkezi'nde araştırma görevlisi olan George Tzogopoulos, "Suudi Arabistan'ın tonlarca esrar ele geçirilmesinde Yunan makamlarına olan bağlılığına yardım etmek, ortak amaçlar için istihbarat bilgi alışverişi potansiyelini göstermektedir." Stratejik Çalışmalar, Arab News'e anlattı. dedim.

Yunanistan'ın mali suçlar ekibi SDOE, ABD Uyuşturucu ile Mücadele'den gelen bir ihbar üzerine ortaya çıktığını duyurdu. Tescilli bir üç boyutlu kek yapma makinesi olan nakliye konteyneri, 14 Nisan'da Lübnan'dan deniz yoluyla geldi.

Birkaç gün sonra, Slovakya'nın kuzey Makedonya, Sırbistan ve Macaristan üzerinden demiryolu ile Bratislava'ya taşınması planlanıyor.

Yunan makamları konteynere 16 Nisan'da baskın düzenledi ve makinelerin arasına metal bir tankın içine yerleştirilmiş bir bölmenin içine gizlenmiş 4,3 ton işlenmiş marihuana ortaya çıkardı.


Bazı tahminlere göre, ele geçirilen narkotiklerin potansiyel piyasa değeri 33 milyon Euro'dur (neredeyse 39,6 milyon ABD doları).

Bu, Yunan ve Suudi yetkililerin Lübnan'da taşınan büyük miktarlarda çalışmak için birlikte çalıştıkları ilk sefer değil.

Ocak 2020'de, Yunan mali suçlar ekibi GNDC / SA ile birlikte çalışarak Pire'deki Misrata, Libya'da bir kapta gizlenmiş yaklaşık 1,3 ton işlenmiş marihuanayı ortaya çıkardı.

Tzogopoulos, "Yunanistan geleneksel olarak Arap ülkeleriyle sıcak ilişkilere sahiptir." Dedi. dedim.
Bakan şöyle devam etti: "Bu bağlamda Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan ile ilişkiler, son Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos'un Riyad'a ziyaretiyle güçlendi ve yeni zirvelere ulaştı."

İstihbarat işbirliği, savaş savunma bağlantılarının doğal bir devamı olarak gelir. Mart ayında, altı F-15 savaş uçağı, mürettebat ve Kraliyet Suudi Hava Kuvvetleri destek teknisyenleri Akdeniz üzerinde şahin gözü 1 adlı büyük bir ortak hava tatbikatına katılmak için Yunanistan'ın Girit adasına geldi.

Riyad'a yaptıkları son ziyaretlerde Dendias ve Panagiotopoulos, Suudi Arabistan'ın enerji altyapısını savunmaya yardımcı olmak için, İran destekli terörist Husi milislerinin balistik uçak saldırılarında defalarca hedef alınan Patriot-2 hava savunma füze sistemi (130 kişisel hediye) Yemen. konuşlandırıldıklarını duyurdu.