Kathimerini gazetesine konuşan Miçotakis, Ankara-Atina ilişkilerini değerlendirerek, "2021 yazının 2020 yazından daha sessiz geçeceğine inanıyorum. Eğer bana gerilimin yapısal nedenlerini çözüp çözmediğimizi soruyorsanız, hayır Türkiye ile tüm farklılıklarımızı bir anda çözmedik" dedi.

Mülteci krizine de değinen Miçotakis, "Türkiye, gerilimi tırmandırma yolunu seçerse, bunun sonuçları olacaktır. Yunanistan, mülteci krizinin silah haline getirilmesine ve Mart 2020 olaylarının tekrarlanmasına asla izin vermeyecek." ifadelerini kullandı.

Miçotakis, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak onunla konuşmakta zorluk çekmeyeceğime inanıyorum" ifadelerini kullanan Yunanistan Başbakanı "[Erdoğan] Kamuoyu önünde hakkınızda çok aşağılayıcı şeyler söyledi" diyen ve ikili ilişkilerdeki son durumu soran Kathimerini muhabirine, "Bunları görmezden geliyorum. Görüşmemiz iyi bir iklimde gerçekleşti. Biz herkesle konuşuyoruz. Türkiye neden istisna olsun ki? Eğer özel bir nedeni varsa, telefon açar ve Erdoğan'la konuşurdum, o da aynısını yapar diye düşünüyorum. Tıpkı, Nikos Dendias ile Mevlüt Çavuşoğlu'nun her düzeyde iletişim kanalları olduğu gibi." yanıtını verdi.