Piyasa Gündemi

Fed beklentilerle uyumlu olarak 25 baz puan faiz artırımına giderken, 2022 yılı için noktasal grafikler altı faiz artırımına işaret etti. Fed toplantısının ardından yurt içinde gözler TCMB’nin faiz kararında olacak. Gedik Yatırım olarak bizim beklentimiz ve piyasadaki konsensüs beklentiler faiz oranlarında bir değişim olmayacağı yönünde şekilleniyor. Ancak önceki toplantılardan farklı olarak bu toplantıda sınırlı bir faiz artırım ihtimalinin dışlanmadığını görüyoruz.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    14:00 TCMB Toplantısı ve Faiz Kararı Önem: Yüksek
•    15:00 BoE Toplantısı ve Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmelere ilişkin son günlerde gelen iyimser açıklamalar jeopolitik endişelerin bir miktar yatışmasına ve risk iştahının güç kazanmasına katkı sağlarken, küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası etkili oluyor. BIST-100 Endeksi dün günü %0,45 oranında değer kazanımıyla 2.088,80 puandan tamamladı. ABD borsaları Fed toplantısının ardından akşam saatlerindeki alımlarla günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde hafif alıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,65 – 14,66 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 14,66’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son üç aylık dönemi kapsayan konsolide kanalının üst bandını test eden BIST 100’de henüz bu kanalı kıracak güce ulaşılamadı. Son iki günde yurtdışı desteğine rağmen endeks 2.103’teki kanalın üst bandını aşamadı. Bugün gün içinde bu kanalın yeniden test edildiğini görebiliriz. TCMB Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, endeksin bu seviyenin üzerinde ya da altında fiyatlamasına göre farklı senaryolar değerlendirilmeli. 2.103 üzerinde bir fiyatlamanın endeksi yeni bir trende sokabileceği hatta aralık ayında görülen tarihi zirvelerin tekrar gündeme gelebileceği göz ardı edilmemeli. Buna karşın endeks kanalın üst bandını kıramayacak olursa yeni bir düzeltme başlayabilir. Bu durumda 2.060 altında ilk olarak 2.010 – 2.000 aralığı güçlü destek olarak izlenebilir.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı