Piyasa Gündemi

 

İngiltere’nin ardından Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı ABD tarafından da onaylanırken, ABD’de ilk aşılama başladı. ABD’deki teşvik paketine ilişkin olumlu açıklamalar dün risk iştahını desteklerken, devam eden tedbirler ve salgın kaynaklı endişeler risk oluşturuyor. ABD, S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle dün akşam saatlerinde Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Dış ilişkilerdeki seyir önemini korumaya devam ediyor.

 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  

• 11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta

• 17:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

 

BIST-100 Güne Başlangıç

 

ABD’deki aşı onayı ve teşvik paketindeki olumlu gelişme dün hisse piyasalarını destekledi. Ancak salgın kaynaklı endişeler piyasalar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Trump’ın ABD’nin savunma bütçesini ve Türkiye’ye yaptırımları içeren tasarıyı veto edeceğini açıklamasının katkısıyla BIST-100 yükseliş kaydederek günü %1,30’luk yükselişle 1.388,55 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,84 – 7,85 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,86’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

 

BIST-100 Strateji

 

BIST 100 Endeksi yeni haftaya da rekorlarla başladı. Önceki haftanın son üç gününde olduğu gibi dün de hem gün içi hem kapanış bazlı rekorlar bir kez daha yenilendi. Endeks gün içinde en yüksek 1.394,58 seviyesini görerek bir süredir bahsettiğimiz mart ayından beri devam eden yükselen kanalın üst bandını test etmiş oldu. Bu bölgenin endeks için önemli bir direnç bölgesi olduğunu düşünüyoruz. Endekste ilk destek dün açılışta oluşan boşluğun doldurulacağı 1.371 seviyesi olacak. Buranın altında ise 1.340-1.350 aralığı bir sonraki önemli destek konumunda. Endekste dün gün içinde görülen zirve seviyelerin geçilmesi alım iştahını artırabilir. Bu durumda bir sonraki direnç bölgesi olarak 1.430 civarı takip edilebilir.

 

 

 

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı