Piyasa Gündemi

Küresel piyasaların gözü bugün sona erecek Fed toplantısında olacak. Fed’in bu toplantısında varlık azaltım kararını duyurması beklenirken, Powell’ın bu süreç ve enflasyon konusundaki değerlendirmeleri risk iştahı üzerinde etkili olacaktır. Yurt içinde ise bugünün en önemli gelişmesi enflasyon rakamları olacaktır. Piyasadaki konsensüs beklentiler TÜFE’nin aylık bazda %2,55 oranında artış kaydetmesi yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: %3,30)

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
•    21:00 ABD – Fed Toplantısı ve Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Bilançolardan destek bulan küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir görünüm etkili oldu. Fed toplantısı öncesinde piyasalarda bir miktar kararsız bir görünüm izlenirken, büyüme ve enflasyon kaynaklı endişeler de risk unsuru olarak varlığını sürdürüyor. BIST-100 Endeksi ise dün günü %0,21 oranında sınırlı bir kayıpla 1.533,05 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,58 – 9,59 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 9,60’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi 10 günlük yükseliş serisini dün bozdu. Gün içinde 1.545’in üzerini test eden endekste kapanış 3,27 puanlık kayıpla 1.533’ten gerçekleşti. Günlük grafiklerde görülmeye başlayan teknik yorgunluklar alt periyotlarda çok daha net bir şekilde görülmeye başlanmış durumda. Bu nedenle dünkü gün içi zirve olan 1.545 geçilmediği sürece yukarı yönlü hareketlere karşı temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Aşağıda ilk destek noktamız 1.515 iken altında 1.505 takip ettiğimiz diğer kritik destek olacak. Bu seviyelerin altına sarkılması satış baskısının artmasına neden olabilir. Yukarıda ise 1.545 geçilebilirse tarihi zirvelerin bulunduğu 1.590 civarı yeniden gündeme gelecektir. Bugünkü yoğun gündemin volatilite artışına neden olabileceği göz önünde bulundurulmalı.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı