Ukrayna'nın başlıca müttefiklerinin temsilcileri bugün Almanya'da askeri desteğin devamı konusunda bir araya geliyor. İngiliz hükümeti Ukraynalılara 160 milyon pounddan fazla değerinde 650 uçaksavar füzesi teslim etme kararı aldı. Füzelerin yıl sonundan önce teslim edilmesi bekleniyor.

İngiltere Savunma Bakanı Healey, Ukrayna'ya devam eden askeri desteği görüşmek üzere bugün Almanya'da bir araya gelen Ukrayna müttefiklerinin elli temsilcisinden biri.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin toplantıya katılması bekleniyor. Alman hükümetinin bir sözcüsü, Zelensky'nin Frankfurt'ta Şansölye Olaf Scholz ile özel olarak görüşeceğini söyledi.

Zelensky'nin seyahatleri hakkında daha fazla bilgi vermek istemedi, ancak Der Spiegel, ABD Savunma Bakanı Lloyds Austin'in daveti üzerine Ramstein askeri hava üssünde müttefik ülkelerin temsilcileriyle bir araya geldiğini belirtiyor.

Spiegel'e göre Ukrayna cumhurbaşkanı, ordunun ön cephede karşı karşıya olduğu ciddi durumu ve hava savunmasının önemini vurgulamayı amaçlıyor. Austin'in toplantıyı saat onda açması bekleniyor ve öğleden sonra bir basın toplantısı çağrısı yapıldı.

 

Hibya Haber Ajansı