2022 yılı okyanuslarda ve denizlerde yaşanacak. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brest'te düzenlenen Tek Okyanus Zirvesi'nde hükümetlerin özel sektör ve kamu sektörü ile yeni ittifaklar kurduklarını duyurdu.

 Okyanus Zirvesi'nde koruma altına alınabilecek denizleri korumak ve denizlere karşı tek başına mücadele etmek için uluslararası barış içinde olmak gibi önlemler alacaklarını belirtti.

Zirveye Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von John, ABD'nin İklim Özel Temsilcisi John Kerry ve Mısır'dan Abdelfettah es-Ad eşlik etti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, zirvede ülkesi olmayanları korumak için 27 AB ülkesi ve 13 ülkenin oluşturulacağını duyurdu.

BM, 2018 yılından bu yana konuya iç çekiyor. Kovid-19'da yapılacak son toplantı Mart ayında New York'ta yapılacak.
Leyen, “İhracat anlaşmasına çok yakın olduğumuz için bu yıl içinde tamamlamaya çalışmalıyız” dedi.

ABD, okyanuslardaki plastiklerin neden olduğu kirliliğe karşı mücadelede BM himayesini destekleyeceğini açıklayacak. Müzakerelere tüm AB üye ülkeleri ve 10 üye ülkenin katılacağı belirtildi.

Macron'u uygulayacakların Macron'u ağlarına eklemesini sağlamak için daha fazla önlem alın. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Fransa Onursal Başkanı Isabella Autissier'in açıklamasını memnuniyetle karşılayacaksınız.