Haziran ayında Türkiye'de iki önemli projenin heyecanı yaşanacak. Bu kapsamda Kanal İstanbul Projesi kapsamında inşa edilecek 6 köprüden ilkinin temeli ay sonunda atılacak ve yörüngesine yerleştirilen Türksat 5A uydusu aktif hale getirilecek. 3 Mayıs'ta hizmet
Türksat 5A uydusu, 8 Ocak'ta ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssü'nden başarıyla uzaya fırlatıldı. 31 derece doğu yörüngesine ulaşan uydu, 3 Mayıs'ta hizmet verecek.
Yaklaşık bir ay süren testlerin ardından Türksat 5A'nın bu ay hizmete girmesi bekleniyor.
Elektrikli tahrik sistemi sayesinde 30 yılı aşkın süredir TV yayıncılığı ve iletişim alanlarında hizmet verecek olan Türksat 5A, veri iletişiminde yeni "Ku-Band" ile Türkiye'yi dünyanın önde gelen ülkeleri ligine taşıyacak. televizyon yayıncılığı hizmeti vermektedir.

500 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve kamuoyunda "çılgın proje" olarak anılan Kanal İstanbul Projesi kapsamında 6 köprü daha inşa edilecek. Bu köprülerden ilkinin temeli Haziran ayı sonunda atılacak.
Yaklaşık 15 milyar dolara mal olacak Kanal İstanbul Projesi kapsamında yapılacak 6 köprünün maliyeti 1,4 milyar dolar olacak.
Çevresine iki şehrin kurulacağı kanalın yapımı sırasında 500 bin kişiye istihdam sağlanacak.
200'e yakın bilim insanı ile hazırlanacak olan proje ile hiçbir yeşil alan zarar görmeyecek.