Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AKEL'in Avrupa Parlamenterleri Yorgos Yeorgiu ve Niyazi Kızılyürek'in 4 Haziran 2021'de Kıbrıs Türklerinin ifade özgürlüğü için Avrupa Komisyonu'na yazdıkları mektuba yanıt verdi.

Borell'in yanıt verdiği Sol Hareket lideri Abdullah Korkmaz ve diğer iki kişinin görüştüğü, Şener Levent Ayşemden ve Esra Aygın hakkında detaylı davaların açılmasının beklendiği belirtildi.
Avrupa Birliği'nin güvenliği ve politikası hakkında fikir sahibi olup, Avrupa Birliği'nin güvenliği konusunda yüksek bir görüşe sahip olmayı tercih ederek, Avrupa Birliği'nin güvenliğine ilişkin düşünce ve görüşlerinizi genel bir bakış açısıyla ifade etmeyi tercih edebilirsiniz. Kıbrıslı Türkler'de herkes hakkında bir fikri olan insanlar hakkında. Her yerde kabul edilir ve herkes tarafından herkes tarafından kabul edilir.
Avrupa Birliği'nin Kıbrıslı Türklere yönelik yardım programının bir parçası olarak, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti'nin ‘’Kıbrıs’ın kuzey bölümünde daha güçlü, daha özgür ve daha etik gazetecilik” projesini Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumuna yardım programı çerçevesinde desteklediğini hatırlatan Josep Borrell, bu projeyle gazetecilerin ve medya kuruluşlarının Kıbrıs Türk toplumunda basın özgürlüğünü ve temel insan haklarını öne çıkarma ve savunma kapasitelerinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini de ifade etti.