Borrell ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen gayri resmi AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki sözde Rus yanlısı ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararının Minsk Anlaşması'nı ihlal ettiğini vurgulayan Borrell, Rusya'ya karşı açıklanan yaptırımların sadece ilk aşama paketi olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki, iyi bir denge buldu. Bazı yaptırımlar da olmalıydı." dedim.

Borrell, AB'nin "tüm kartlarını en başından masaya koymak istemediğini" ve yaptırımların Rusya'ya "çok fazla zarar vereceğini" de sözlerine ekledi.

Yaptırımların Rusya'nın alt meclisi Duma'yı ve ayrılıkçı bölgelere asker göndermede payı olan diğerlerini hedef alacağını belirten Borrell, paketin Rusya'nın AB maliyesine erişimi sınırlayarak Ukrayna ile ilgili politikaların finansmanını da etkileyeceğini belirtti. pazarlar.

AB Elçisi, yaptırımların Rus birliklerinin ayrılıkçı bölgelere girişini onaylayan Duma'nın 351 üyesini ve dezenformasyon kampanyaları yürüterek ve iki ayrılıkçı bölgeye mali destek sağlayarak Ukrayna'yı istikrarsızlaştıran 27 kişiyi hedef aldığını söyledi.

Putin'in bu tarihe çoktan karar verdiğini düşündüğünü belirten Borrell, "Korkuyoruz ki hikaye henüz bitmedi" dedi. dedim.

Borrell, çatışma riskinin gerçek olduğunu ve ne pahasına olursa olsun kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Yaptırımlar konusunda ortaklarıyla ve özellikle Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştüğünü belirten Borrell, Rusya'nın ihlallerine yanıt verileceğini ve bu ülkenin adımlarına göre yaptırımların güçlendirileceğini söyledi.

LAVROV İLE GÖRÜŞME İPTAL EDİLDİ

Le Drian, Ukrayna'daki durumun çok ciddi olduğunu belirtti.

27 ülkenin Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda oybirliğiyle anlaştığını ifade eden Le Drian, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın egemenliğini görmezden geldiğini belirtti.

Le Drian, AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının Ukrayna ile dayanışma gösterdiğini kaydetti.

Rusya'nın bunun ötesine geçmek istemesi halinde yeni yaptırımların olabileceğine işaret eden Le Drian, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile 25 Şubat'ta Paris'te yapılması planlanan görüşmenin Putin'in kararı nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

Borrell, gün içinde yaptığı açıklamada, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Devlet Duması üyelerine, "askeri sektör"den sorumlu kişilere ve Putin'e destek veren 2-3 Rus bankasına yaptırım uygulayacaklarını duyurdu. karar.

PUTİN, UKRAYNA'DAKİ RUS YANLIŞLIĞI AYRILIKCILARIN YÖNETİMLERİNİ TANIDI

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetiminin tanınmasına ilişkin kararnameyi dün imzaladı.

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Devlet Duması, 15 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e doğu Ukrayna'da Rus yanlısı ayrılıkçıların kurduğu sözde yönetimleri tanımaya çağırma kararını kabul ederek kararı Kremlin'e gönderdi.

Doğu Ukrayna'da Rus yanlısı ayrılıkçılar 2014 yılında Ukrayna'da Kiev yönetimine rağmen Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti olmak üzere iki sözde hükümet kurdular.


Kıbrıs Postası