Yellen, Chicago Küresel İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada,  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası küresel toparlanmaya ilişkin 3 temel hedefe dikkati çekti. Yellen, ABD ekonomisine fayda sağlayan istikrarlı ve büyüyen bir dünya ekonomisi olduğunu belirterek güçlü bir dünya ekonomisini sağlamaya çalışırken finansal risklere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Yoksullukla mücadele ve daha kapsayıcı küresel ekonomiyi teşvik etmenin gerekliliğine dikkati çeken Yellen, harekete geçilmezse zengin ve yoksul ülkeler arasında derinleşen bir küresel ayrışma olabileceğini ifade etti.

Yellen, Kovid-19 salgınına yönelik müdahalelerin küresel iş birliği gerektirdiğini açıkça gösterdiğini savundu. Yellen, gelecek şoklara karşı hazırlıklı olmak için ortaklarla birlikte çalışıldığını belirtti.

Yellen, G20 ülkeleriyle birlikte küresel asgari kurumlar vergisi üzerinde çalıştıklarını söyleyerek küresel ekonominin çok uluslu şirketlerin vergilendirilmesinde daha eşit bir platformda gelişmesi için küresel bir asgari vergi kullanılabileceğini söyledi.