Eski general ve amirallerden oluşan Flag Officers 4 America adlı örgüt, "Başkomutanın zihinsel ve fiziksel durumu göz ardı edilemez", diye yazdı. "Gece veya gündüz her yerde yaşam ve uzuv içeren doğru ulusal güvenlik kararlarını hızlı bir şekilde verebilmelidir."
Ayrıca, "halkın iradesi"ni doğru bir şekilde yansıtan adil ve dürüst seçimler olmadan "Anayasal Cumhuriyet kaybedilir" iddiasında bulundukları ülkenin seçilmesine de meydan okuyor."

Mektup, eski Başkan Donald Trump'ın bunu kanıtlayacak hiçbir somut kanıt sunmamış olmasına rağmen yaygın seçim hilesi iddialarını yineliyor.

Mektubu yayınlayan grup, generaller ve amiraller de dahil olmak üzere emekli askeri subaylardan oluşuyor.

"Başkomutanın akli ve fiziki durumu göz ardı edilemez.

"Gece veya gündüz her yerde yaşam ve uzuv içeren doğru ulusal güvenlik kararlarını hızlı bir şekilde verebilmelidir.

"FBI ve Yüksek Mahkeme, seçim usulsüzlükleri ortaya çıktığında hızlı hareket etmeli ve 2020'de olduğu gibi bunları göz ardı etmemelidir." diye yazdılar.

"Son demokrat yönetimin nükleer kod prosedürleriyle ilgili soruşturmaları, nükleer silahlı düşmanlara tehlikeli bir ulusal güvenlik sinyali göndererek, kimin yetkili olduğu sorusunu gündeme getirmektedir.

"Her zaman tartışılmaz bir emir komuta zincirine sahip olmalıyız."

Mektup, Trump'ın devam eden İsrail-Gazze ihtilafına atıfta bulunarak Biden'ın dünyayı "daha şiddetli ve istikrarsız" hale getirdiği iddiasının ardından geldi.

"Biden yönetiminde dünya daha şiddetli ve istikrarsız hale geliyor çünkü Biden'ın zayıflığı ve İsrail'e destek vermemesi müttefiklerimize yeni saldırılara yol açtı.

"Amerikalı her zaman İsrail'in yanında durmalı ve Filistinlilerin şiddet, terör ve roket saldırılarına son vermesi gerektiğini açıkça belirtmeli ve ABD'nin İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman güçlü bir şekilde destekleyeceğini açıkça belirtmelidir."

 

The London Post