Piyasa Gündemi

Yurt içinde mart ayı TÜFE rakamı beklentilere yakın gerçekleşerek aylık bazda %1,08 artış kaydetti ve yıllı TÜFE %16,19 seviyesine ulaştı. ABD’de açıklanan ISM hizmet PMI tarihi yüksek seviyelerini görürken, güçlü gelen rakam küresel risk iştahını destekledi. Aşı çalışmaları ve küresel görünümdeki iyileşme risk iştahını desteklerken, enflasyon ve salgın endişeleri risk unsuru olarak izleniyor. Yurt içinde ise iç siyasetteki gelişmeler önemini koruyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – İşsizlik Oranı Önem: Yüksek
•    17:00 ABD – İş İmkanları ve Personel Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de ISM hizmet PMI beklentilerin üzerinde 63,7 olarak açıklanırken, tarihi yüksek seviyelerine ulaştı. Güçlü gelen rakam ve güçlü ekonomik görünüm küresel hisse piyasalarını destekledi. Yurt dışındaki olumlu havadan destek bulan BIST-100 Endeksi günü %0,83’lük yükselişle 1.442,06 puandan tamamladı. ABD borsaları zirvelerini yenileyerek dün günü %1’leri aşan yükselişlerle tamalarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Dün Paskalya nedeniyle işlem görmeyen Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,12 – 8,14 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,11’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün BIST 100’de yukarı yönlü hareket son zamanların en düşük işlem hacimlerinden biriyle devam etti.  Sektörel ayrışmaların da dikkat çektiği endekste kısa vade için en güçlü direnç tarihi zirvelerden başlayan ve önceki hafta görülen dip seviyelere kadar olan hareketin düzeltmesinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.462 olmaya devam ediyor. Burası geçilemediği sürece yukarı yönlü hacimsiz gerçekleşen hareketlere temkinli yaklaşılmaya devam edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aşağıda ise dün de bahsettiğimiz gibi endeksin yeniden 1.423 seviyesinin altına sarkması yukarı yönlü hareketleri zayıflatabilir. Gün içinde yaşanacak geri çekilmelerde burayı referans noktası olarak izleyeceğiz. Buranın altında 1.383 çok daha kritik bir destek noktası olacak.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı