Associated Press haber ajansı, ABD'nin Montana eyaletinde raydan çıkan bir trenin kaza geçirmesi sonucu en az 3 kişinin öldüğünü duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar, yanlarında birkaç otomobili gösterdi. Yolcular rayların yanında duruyorlardı, bazıları bagaj taşıyordu.

Görüntülerde güneşli bir gökyüzü görülüyordu ve kazanın düz bir yolda meydana geldiği ortaya çıktı.

Seattle'daki bir arkadaşını ziyaret etmek için trende bir yolcu olan Megan Vandervest, The New York Times'a raydan çıkmanın uyandığını söyledi.


Minneapolis'ten Vandervest, "İlk düşüncem raydan çıktığımızdı çünkü dürüst olmak gerekirse endişeliyim ve trenlerin raydan çıkmasıyla ilgili hikayeler duydum" dedi.

Times'a arkasındaki arabanın devrildiğini, arkasındakinin tamamen devrildiğini ve arkasındaki üç arabanın "tamamen raydan çıktığını ve treni terk ettiğini" söyledi.

Yolcuların alındığı Liberty County Kıdemli Merkezi'nden konuşan Vandervest, "uçakta aşırı türbülans" gibi hissettiğini söyledi.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu, raydan çıkmayı araştırmak için demiryolu sinyalleri ve diğer disiplinlerdeki araştırmacılar ve uzmanlar da dahil olmak üzere 14 üyeli bir ekip göndereceğini söyledi.

(Çeviri Haber-Dış Basın)