62 yaşındaki Thompson, Irak'taki bir ABD Özel Harekat görev gücü için sözleşmeli bir dilbilimciydi ve çok gizli izni vardı. ABD Adalet Bakanlığı yetkilisi yaptığı açıklamada, kadının hoşgörü karşılığında suçunu kabul etmeyi kabul ettiğini söyledi.

Mahkeme dosyalarına göre Thompson, hassas bilgileri Hizbullah ajanlarına ileteceğine inandığı Lübnanlı bir adama bilgi aktardığını kabul etti. Bağlantısı, İran Devrim Muhafızları Kolordusu Kudüs Gücü Komutanı Qasem Suleimani'nin 3 Ocak 2020 suikastına karışmış olabilecek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi almaya çalıştı.

Adalet Bakanlığı ulusal güvenlik başsavcı yardımcısı John Demers, “Thompson'ın cezası, Amerikan halkının güvenini, tehlikeye attığı insan kaynaklarını ve onun yanında arkadaş ve meslektaş olarak çalışan birlikleri ihlal etmesinin ciddiyetini yansıtıyor” dedi. Bölük, yaptığı açıklamada

Thompson'ın Lübnan Hizbullahı ile bağlantıları olduğunu bildiği birine ulusumuzun hassas sırlarını vermesi, ihanetini daha da ciddi hale getirdi. Thompson'ın cezası, özellikle hayatları riske atıldığında, bu ülkeye verdikleri yeminin ihlal edilmesinin hafife alınmayacağı konusunda tüm izin sahiplerine açık bir uyarı niteliğinde olmalıdır."

Thompson, 2017'den itibaren Lübnanlı adamla güvenli bir metin ve sesli mesajlaşma uygulamasında görüntülü sohbet özelliğini kullanarak iletişim kurmaya başladığını itiraf etti. Zamanla, Thompson işbirlikçisine karşı romantik bir ilgi duymaya başladı.

Zanlının, Lübnan İçişleri Bakanlığı'nda görev yapan ve Lübnan Hizbullahı ile güçlü bağları olan bir aile üyesi olduğunu öğrendi.

Aralık 2019'da Thompson, Irak'taki özel harekat görev gücü tesisine atanırken, ABD, İran destekli yabancı terör örgütü Kata'ib Hizbullah'ı hedef alan bir dizi hava saldırısı düzenledi. Bu hava saldırıları 3 Ocak 2020'de Süleymani'nin ve Kata'ib Hizbullah'ın kurucusu Ebu Mehdi el-Mühendis'in ölümüyle sonuçlanan bir grevle sonuçlandı.

Süleymani'nin ölümünün ardından, suçsuz ortak komplocu, Thompson'dan "onlara" ABD'nin Süleymani'yi hedef almasına yardım eden insan varlıkları hakkında bilgi vermesini istemeye başladı. Thompson, "onları" Lübnan Hizbullahı olarak anladığını itiraf etti, buna ismi açıklanmayan üst düzey bir askeri komutan da dahil.

Ocak 2020'nin başlarında bu bilgi talebini aldıktan sonra Thompson, isimler, kişisel kimlik verileri, arka plan bilgileri ve insan varlıklarının fotoğrafları dahil olmak üzere insan istihbarat kaynaklarına ilişkin düzinelerce dosyaya ve ayrıca varlıklara sağlanan varlıkları detaylandıran operasyonel kablolara erişmeye başladı. ABD hükümeti.

Bu bilgiyi, kendisine temaslarının bilgiden memnun olduğunu ve Lübnanlı bir Hizbullah askeri komutanının Lübnan'a geldiğinde Thompson ile görüşmek istediğini söyleyen hakkında suç duyurusu yapılmamış işbirlikçi komplocuya iletmek için çeşitli teknikler kullandı.

27 Şubat 2020'de FBI tarafından tutuklandığında Thompson, gizli ulusal savunma bilgilerine erişimini, yardımcı komplocuya birden fazla taktikle birlikte en az sekiz insan varlığının, en az 10 ABD hedefinin kimliğini sağlamak için kullanmıştı. , teknikler ve prosedürler. Thompson, sağladığı gizli ulusal savunma bilgilerinin ABD kaynaklarının ve birliklerinin hayatını riske atabileceğini bildiğini söyledi.

Columbia Bölgesi için ABD avukatı vekili Channing Phillips, "Sanığın yabancı bir terör örgütüne yardım etme kararı, savaş alanında on yıldan fazla bir süredir yanında görev yapan Amerikalı erkek ve kadınların hayatlarını tehlikeye atan bir ihanetti" dedi. .

"Bugünkü ceza, ulusal savunma bilgilerinden taviz vererek bu ülkeye ihanet eden herkes için ciddi sonuçları olduğunu bildirsin."

Adalet Bakanlığı ile çalışan FBI yetkilileri, Thompson'ın Lübnanlı bağlantısına sağladığı bilgilerin ülkenin güvenliğini riske attığını söyledi.

FBI Karşı İstihbarat Bölümü müdür yardımcısı Alan Kohler Jr., “Mariam Thompson, belirlenmiş bir yabancı terör örgütüne aktarılacak gizli bilgileri bilerek dağıtarak ulusal savunmamızı tehlikeye attı” dedi.

FBI'ın kadın ve erkekleri, ABD'yi hedef alan düşmanca istihbarat faaliyetlerini yenmek ve düşmanlarımıza yardım edenleri sorumlu tutmak için yorulmadan çalışmaya devam edecek" dedi.

 

(Dış Basın)