Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu, federasyon ekibi ile birlikte Ağrı’da okuyan öğrencilere mont ve hırka alarak hediye etti. Ağrı merkez başta olmak üzere 7 ilçenin tamamındaki köy okullarında eğitim gören öğrencilere mont ve hırka ederek örnek bir davranış sergileri.

Federasyon Başkanı Mehmetnuri Aydemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar birçok faaliyete imza attık. Bir hafta süre ile Ağrı merkez başta olmak üzere 7 ilçemizde belirlediğimiz köy okullarında eğitim gören öğrencilere mont ve hırka hediye ettik. Öğrencilerle tanıştık ve gelecek hayalleriyle ilgili sohbet ettik. Her birinin ayrı bir hayali ve başarı öyküsü var. Öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Köy okullarımızın eksikliklerinin giderilmesi konusunda elimizden gelen her türlü desteği sunmaya gayret göstereceğiz.” İfadelerini kullandı.

Federasyon Eğitim Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Aydın ise, “Bu proje ile Ağrı’da eğitim gören öğrencilerle tanışmayı ve bu tanışmanın bir armağanı olarak da mont ve hırka hediye ettik. Federasyon olarak bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Çocuklara yönelik böyle bir etkinliği ise ilk kez hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde bu yönde etkinliklerimize devam ederek Ağrı’da eğitim gören öğrencilerimizin başarısını perçinlemek için elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.

 

Federasyon Kadın kolları ile Basın ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Semra Polat ise açıklamasında, Ağrı’da eğitim gören öğrencilerimizle tanışmak ve bizi hatırlamaları için mont ve hırka hediye ettik. Eğitim Birim Başkanı İsmail Aydın beyin projesi kapsamında bir hafta süreyle Ağrı’da birçok köy okuluna giderek çocuklarla tanışıyor ve bugünün bir nişanesi olarak da hediyeler veriyoruz. Çocukların gözlerindeki ışık, cesaret ve okuma azmi, bizim çalışmalarımızı daha da perçinleyecek.” diyerek Ağrı’da kadınlara yönelik projeleri hayata geçirmeye hazırlandıklarını kaydetti.

Hibya Haber Ajansı