AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal meya Twitter hesabından Ayasofya Camii İmamı Prof.Dr. Mehmet Boynukalın'a tepki gösteren bir paylaşımda bulundu. Turan, "Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte. Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim" dedi.

İslam şeriatı ile ile alakalı paylaşımlarda bulunan Boynukalın'a siyaseten ayar verilmeye çalışılması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanıyor. Boynukalın, faizin haram olduğunu, İslam'da kadınların Allah'ın emaneti olduğunu vurgulayan Kur'an ayetleri paylaşması AK Partili Özlem Zengin'i ardından da Bülent turan'ı rahatsız etti.

İlgili haberimizi okumak için tıklayın

 

Siyasetin, din üzerinde tahakküm kurmasının yanlış olduğunu belirten Müslümanlar, AK Parti'nin bu tavır ve tutumunu tepkiyle karşılıyor.

Vatandaşlar, "Cumhuriyet'in ilk yıllarında CHP'nin, din adamlarına yaptığını şimdi muhafazakar bir parti olan AK Parti yapıyor" tepkisiyle karşıladı.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com