AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon programında Ayvatoğlu ile ilgili soruları yanıtladı.

Hamza Dağ, 10 yıldır milletvekili olduğunu ve danışmanının da belli olduğunu belirterek, Genel Merkez’de özel kalem müdürünün de belli olduğunu ifade ederek, "Bu arkadaş (Kürşat Ayvatoğlu) yakın ekipte çalışan biri değil. Kastamonu Belediyesi’nde çalışan babası yok. Ar-Ge biriminde çalışan bir arkadaş. Devir teslim törenlerinde orada bulunması söz konusu oldu. Bundan çıkaracağımız dersler var. Partiye alırken başka araştırmalar da yapması lazım partinin. Bundan sonra çok daha dikkat etmeyi gerektirecek bir durum var." ifadelerini kullandı.

Dağ, bu olaydan haberdar olur olmaz sosyal medyadan değil, direkt kendilerine gelmiş olsaydı, bu kişinin işine yine son vereceklerini belirterek, "Bundan bir gram tereddüt edecek durum partimizde siyaset yapan insanda söz konusu olamaz. Sözleşmesini feshettiğimiz gibi yargıyla alakalı boyutta da Emniyet’te işlemler sürüyor. Halen takibini yapıyoruz. Hukuken mümkünse buna da olabilir. Kaçınacağımız nokta söz konusu olamaz." diye belirtti.

Hamza Dağ, ortaya çıkan görüntülerde kendilerine oy veren insanlardan üzülenler olduğunu ve bu kişilerden helallik istediğini belirterek, "Ama asıl mesele burada böyle bir konu gündeme geldiğinde hangi partinin nasıl bir reaksiyon gösterdiği. Perşembe akşamı sözleşmesini feshettik. Bu konuda siyasallaştırmak isteyenlerin kendi partilerindeki taciz, tecavüz konularını 126 gündür konuşmayanları da not etmek gerekiyor." dedi.

Dağ,  Ayvatoğlu'nun zengin olmasına ilişkin, "Bir seneki süre zarfında bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yargının bu konuda eli açık. Elinde delil, belge olanlar, iddiasını ortaya koyanlar, ticaret yaparak değil de nüfus ticareti yaparak, belediye, kamu hizmetleri noktasında çalışma yaparak durum varsa yargının önü açık." dedi.